Μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα στην πτώση. Τα μάτια στον τραπεζικό δείκτη

Η αγορά έχει αποκτήσει εδώ και λίγες εβδομάδες «αρνητική ευαισθησία»: απαντάει με πτώση στην αρνητική ειδησεογραφία, δεν απαντά στη θετική

Κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει σε ένα ρηχό χρηματιστήριο όπως το δικό μας, όταν το κλίμα είναι βαρύ, ή όταν ευνοούνται μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα τοποθετήσεις.

Κι αυτό είναι αληθές υπό το πρίσμα της ανάγκης για πλήρη απεμπλοκή των βραχυπρόθεσμων, ώστε η αγορά να πάρει «ανάσα».

Μέχρι στιγμής, οι προσευχές όσων δεν έμπαιναν στο πρώτο μεγάλο κύμα ανόδου (800-1350 του Γενικού Δείκτη) εισακούστηκαν.

Και οι μετοχές μεγάλης κεφ/σης χάνουν από -9% οι ανθεκτικές (λ.χ ΟΠΑΠ) μέχρι και -38% (η ταλαιπωρημένη ΤΕΝΕΡΓ) από τα υψηλά της κίνησης, οπότε υπάρχουν επιλογές για ..όλα τα γούστα.

Κι όμως, όσο καθυστερούν να εμφανιστούν αξιόλογες υποστηρικτικές αγορές, τόσο ο εκνευρισμός μεγαλώνει, και το πτωτικό μοτίβο αυτοτροφοδοτείται από πωλήσεις προστατευτικού χαρακτήρα.

 Άλλο είναι το ζήτημα των διεθνών αγορών, όπου και επικρατεί μια μιζέρια σε όλα τα επίπεδα. Η Wall Street πάει για την Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα με ταυτόχρονη απώλεια κρίσιμων επιπέδων στήριξης, ενώ και η αγορά ομολόγων ξεπουλήθηκε για άλλη μια εβδομάδα, με την απόδοση 10ετούς των ΗΠΑ στο δυσθεώρητο (;) 4,73% σε νέα υψηλά 16ετίας, ενώ και το επιτόκιο μακροπρόθεσμου δανεισμού αγοράς κατοικίας σκαρφάλωσε στο 7,3%.

Μην θέλοντας να επεκταθούμε στο διεθνές περιβάλλον, επιστρέφουμε κοιτώντας τον Τραπεζικό Δείκτη. Ο οποίος έδωσε μια αξιοπρόσεκτη ανοδική αντίδραση στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αφενός με καλή συναλλακτική δραστηριότητα υψηλότερη του μεσοσταθμικού, αφετέρου από κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, στη ζώνη των 870 μονάδων.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο