Γενικός Δείκτης: Προσοχή, μέχρι νεοτέρας

Χάθηκε πειστικά το επίπεδο των 1470 μονάδων. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Η πρωινή αδυναμία του Δείκτη με συναλλαγές κάτω από τις 1470 μονάδες έδωσε το έναυσμα για κλιμάκωση των ρευστοποιήσεων.

Οι πωλητές παρέμειναν κυρίαρχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, και με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές και τις ΜΟΗ, ΟΤΕ και ΔΕΗ έκλεισε σε αρνητική περιοχή.

Όσο κάτω από τις 1480, όπου διαφαίνεται η πρώτη αντίσταση, κινδυνεύουμε για μια βόλτα προς τις 1420-25, χωρίς φυσικά να μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια πτωτική τάση μεσοπρόθεσμης αξίας.

Προφανώς, κάθε τέτοιου είδους πλαγιοκόπημα φέρνει στο ταμπλό νέα χαρτοφυλάκια, καθώς το ταμπλό είχε ..εκφράσει την κόπωσή του μετά τις εξελίξεις σε εταιρικά γεγονότα (placement, ΑΜΚ κ.λπ) και τα αποτελέσματα α’ τριμήνου πολλών εισηγμένων.

Χωρίς πανικό, μια επιστροφή πέριξ των 1475 θα βγάλει νέους πωλητές, εκείνους ιδιαίτερα που είχαν την υπομονή να περιμένουν να απεγκλωβιστούν σε καλύτερα επίπεδα.

Το ενδιαφέρον σε ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, TITC, CΕΝΕR, ETE, EΥΡΩΒ, ΜΟΗ και ΕΛΠΕ από μεγάλη κεφ/ση παραμένει. Απογοήτευσαν ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΟΤΕ (πάλι..).

Από τη μεσαία, τα βλέμματα σε ΚΡΙ, ΙΝΤΕΚ, ΙΝΚΑΤ, ΠΡΟΦ, ΟΛΠ. Κίνδυνος για ΙΝΤΚΑ μόνο κάτω από τα 3,20, τα ΕΧΑΕ θα συνεχίσουν να κινούνται αμυντικά μετά τα αποτελέσματά τους, ακόμα βαρύτερος ο ΑΔΜΗΕ, προβλήματα σε ΟΛΥΜΠ, ΠΡΕΜΙΑ, ενώ ο ΦΡΛΚ καλό θα ήταν να κρατήσει τα 3,80 για να μην μπει σε περιπέτειες.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα