Οι επενδυτές ανησυχούν για τα αποτελέσματα στις γαλλικές εκλογές

Η ευρεία επικράτηση της ακροδεξιάς παράταξης, βάσει δημοσκοπήσεων, δεν φαίνεται να αρέσει στις χρηματαγορές.

Η προβληματική εδράζεται επί της πολιτικής ασάφειας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα εστιάζοντας σε δημοσιονομικές πολιτικές ή προσαρμογές που δεν συνάδουν με το γενικότερο ευρωπαϊκό μοντέλο.

Συν αυτώ, η επικυριαρχία της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει των πρόσφατων αποτελεσμάτων στις Ευρωεκλογές, ίσως δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την εξίσωση.

Σε κάθε περίπτωση, οι Γάλλοι έχουν ήδη «φάει» ένα -8,3% στο κεφάλι από τις πρόσφατα (προ Ευρωεκλογών) επιτευχθείσες κορυφές, ενώ και έχει ενισχυθεί μια αρνητική ευαισθησία στην ειδησεογραφία, υπό την έννοια ότι εμφανίζονται πρόθυμοι πωλητές σε κάθε ευκαιρία, ενώ οι αγοραστές θέλουν δεύτερη σκέψη.

Στη Λεωφόρο Αθηνών, προφανώς έχουμε επηρεαστεί από το κλίμα, και προς το παρόν χωρίς ακραίες κινήσεις.

Ο ΓΔ έχει χάσει «μόλις» 7% από την κορυφή των 1500 μονάδων, ένα ποσοστό που σε άλλες εποχές (όχι πολύ μακρινές) θα φάνταζε ..ημερήσιες απώλειες.

Η εικόνα στις εισηγμένες είναι μικτή. Πολλές (και αρκετά «αξιόλογες») περιπτώσεις έχουν συντηρηθεί ανοδικές (λ.χ. CENER, ΜΥΤΙΛ, TITC, ΟΛΠ, ΕΕΕ, ΕΥΡΩΒ)˙ άλλες έχουν χάσει το momentum (ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ)˙ άλλες είναι σε στηρίξεις και ..περιμένουν αγοραστές (ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΚΡΙ, ΑΔΜΗΕ). Κι άλλες, απογοητεύουν οικτρά (ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ).

Σε επίπεδο ΓΔ, η ζώνη των 1400 μονάδων είναι το σημείο κλειδι, αφορόν στο σημείο όπου βγήκαν με θέρμη τα αντανακλαστικά των αγοραστών. Κάτω από εκεί, τα πράγματα στραβώνουν σοβαρά, ενώ η πρώτη αντίσταση φαίνεται στις 1440.

Η αξία του εν λόγω επιπέδου είναι και ψυχολογικής σημασίας αλλά φάνηκε και στη συνεδρίαση της Τετάρτης ότι εκεί (ξανα)αναχαιτίστηκαν οι πωλητές. Μέχρι νεοτέρας.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα