2η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη, με σήμα ανοδικής συνέχισης

Με εξαιρετικά καλό κλείσιμο συνεδρίασης της Παρασκευής, παρατηρήθηκαν χοντρά στοιχήματα υπέρ της ανόδου.

Όποιος ήταν πάνω από το ταμπλό, θα παρατήρησε ότι λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο υπήρξαν τοποθετήσεις.

Με γενναία διάχυση της καλής συναλλακτικής δραστηριότητας σε πλείονες τίτλους, εν μέσω γενικότερου κλίματος διστακτικότητας, ελέω ανοιχτού γαλλικού ζητήματος.

Παράλληλα με την επιθετική εικόνα της μετοχικής αγοράς, που μεταφράζεται ως προεξοφλητική, η αγορά ομολόγων ..συνήλθε και συμπεριφέρθηκε άψογα. Αφενός τα εταιρικά δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και συντηρήθηκαν στις αποτιμήσεις των τελευταίων εβδομάδων, αφετέρου τα κρατικά βρήκαν σημαντικές υποστηρικτικές αγορές. Ενδεικτικά, το spread του 10ετούς ελληνικού έναντι του αντίστοιχου γερμανικού επέστρεψε στη ζώνη των 100 μ.β., που αποτελεί και περιοχή υπερπολυετών (προ μνημονίων) χαμηλών. Υπενθυμίζεται ότι πριν 12 μήνες ήταν στην περιοχή των 140 μ.β. και πριν 24 μήνες στις 230 μ.β., το υψηλό των τελευταίων ημερών εν μέσω της πρόσφατης  αναταραχής ήταν οι 130 μ.β., και το χαμηλό έτους οι 83.

Οι μετοχές με την «καλύτερη» συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα, και πιθανόν οι πρώτης κατηγορίας επενδυτικοί προορισμοί παραμένουν (εκτός άλλων) οι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, CENER, ΤΙΤC, ΟΛΠ, ΕΥΡΩΒ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΕΚ, ΚΡΙ.

Πιεσμένες και πάντα ενδιαφέρουσες οι ΕΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΕΛΠΕ, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τον κλάδο πληροφορικής, με έμφαση σε ΠΕΡΦ, ΠΡΟΦ, REALCONS, ΙΛΥΔΑ.

Ενδεχομένως την ειδησεογραφία των επόμενων καλοκαιρινών εβδομάδων θα μονοπωλήσει η ΑΤΤ με τις εξελίξεις που δρομολογούνται, ενώ από Σεπτέμβριο έχουμε μπροστά μας τα placement σε ΕΤΕ και ΕΛΠΕ. Όλα δείχνουν άνοδο, με μοναδικό βαρίδι την αστάθεια στη Γαλλία.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα