ΠΕΙΡ: Περιμένουμε πολλά από αυτήν

Κι όπως όλο το ταμπλό, έχει βαλτώσει. Όχι για πολύ ακόμα.

Μια μετοχή που έχει τρέξει ανοδική για πάνω από 2 έτη δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Πολλώ δε μάλον εάν αυτή η άνοδος χαρακτηρίστηκε ποιοτική ως προς τη συναλλακτική εικόνα, ενώ παράλληλα επήλθαν πολλά γεγονότα εταιρικής ή καροοικονομικής φύσης που δικαιολογούν τέτοια θετική συμπεριφορά.

Κι όπως όλος ο ταλιπωρημένος τραπεζικός κλάδος, έτσι και η ΠΕΙΡ έχει αναγεννηθεί, με πειστικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, κερδοφορία (και μερισματική πολιτική μετά από τόσα πολλά χρόνια) και καλό momentum να συνεχιστεί η καλή εικόνα στο μεσοπρόθεσμο.

Η ΠΕΙΡ μάλιστα αφορά και στην πλέον «παιχνιδιάρα» από τις 4 παλιές, με την ΟΡΤΙΜΑ να έχει εντελώς άλλο στήσιμο (και πολύ μικρό παρελθόν), ενώ περιμένουμε το αλλόκοτο σχήμα της ΑΤΤ να ..κλέψει καρδιές με την αναμενόμενη τεράστια μεταβλητότητα, ως «5ος πόλος» με ΑΜΚ, r/s, Warrants και έκλυτο βίο (βοήθειά μας).

Το επίπεδο των 4 ευρώ έχει σημειωθεί πολλάκις ως άξονας περιστροφής, καθώς εκεί -όπως φαίνεται και στο διάγραμμα- έχουν αναχαιτιστεί οι αγοραστές από τον Απρίλιο. Προφανώς, εφόσον κατοχυρωθεί το επίπεδο, ανοίγει ο δρόμος για τα 4,80, ενώ η καθαρή αντίδραση από τα 3,65 επιβεβαιώνει την ισχύ της ανοδικής τάσης.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο