Έτοιμο για εκτόξευση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μια θετική εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη, με το βλέμμα σε νεότερα πολυετή υψηλά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε θετικά μια -αδιάφορη, κατά τ’ άλλα- χρηματιστηριακή εβδομάδα, με κέρδη της τάξεως του 1,89% (ΔΤΡ +2,57%).

Αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά, καθώς διανύουμε μια πολύμηνη περίοδο στενού εύρους διακύμανσης, με μειωμένους τζίρους.

Κι έτσι, το επενδυτικό ενδιαφέρον μειώνεται δίνοντας τη θέση του στην απογοήτευση, συνυπολογίζοντας αφενός ότι οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν δυνατά σε νεότερα ιστορικά υψηλά, αφετέρου «καίγονται» διάφορα εταιρικά νέα που θα μπορούσαν σε άλλη φάση να αποτελέσουν έστω μια αφορμή για αγορές.

Ωστόσο, θα κρατήσουμε δύο σημεία από αυτήν την εβδομάδα.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη συντήρηση του επιπέδου των 1420 μονάδων του Γενικού Δείκτη, που αποτέλεσε και αγοραστικό σήμα στην πρόσφατη διόρθωση και επιβεβαίωση της ανοδικής διάσπασης.

Μόλις δύο μετοχές της μεγάλης κεφ/ση έκλεισαν με εβδομαδιαίες απώλειες (CENER -3.95% και ΛΑΜΔΑ -0,67%), και τέσσερις από τη μεσαία (ΟΡΤΙΜΑ -0,31%, ΚΡΙ -0,38%, DIMAND -0,54% και ΙΝΚΑΤ -1,28%).

Θεωρητικά, κυνηγάμε το επίπεδο των 1510 μονάδων του ΓΔ που είναι και το προηγούμενο πολυετές υψηλό, με πολύ καλό κλείσιμο έτους.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο