INTEK: Μεγάλα περιθώρια ανόδου

Ο Όμιλος δικαιολογεί σημαντική περαιτέρω μεγέθυνση των βασικών του μεγεθών. Η διοίκηση είναι εξαιρετική.

Στο ταμπλό, η μετοχή ακολουθεί μια μεσοπρόθεσμη, έντονα ανοδική κίνηση.

Και μάλιστα, πρόσφατα διέφυγε από το αρνητικό momentum, ώστε να θεωρείται πιθανό να δει νέα ιστορικά υψηλά στη ζώνη των 7,60.

Το μίγμα ισχυρών χρηματοοικονομικών μεγεθών και ικανότατης διοίκησης δικαιολογούν την ανοδική συνέχιση, και η συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό προϊδεάζει θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή δεν μοιάζει σε τίποτα με μια «παλιά» ΙΝΤΕΚ μέτριας εμπορευσιμότητας, καθώς είναι και 8η σε μέγεθος στη μεσαία κεφ/ση νε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ χρημ. αξία.

Εξάλλου, παραδόξως δεν αφορά καν σε επιθετική επιλογή, μιας και έχει μέτριο beta, και ανθεκτικότητα στα πτωτικά σκέλη της αγοράς, ενδεικτικό της υγιούς μετοχικής βάσης.

Τέλος, η Ideal προσφέρει και εταιρικό ομόλογο, εισηγμένο στο ΧΑ. Το εν λόγω ομόλογο, με κωδικό ΙΝΤΕΚΟ1 είναι 5ετούς διάρκειας, 100 εκατ. ευρώ και λήξης Φεβ2029, με κουπόνι 5,5% και ΥΤΜ (με τρεχ. τιμή 103) στο 4,75%. Είχε υπερκαλυφθεί στην έκδοση κατά 1,89 φορές, με την απόδοση στο κάτω όριο λόγω ζήτησης. Τα 6/10 κατευθύνθηκαν σε ιδιώτες και τα 4/10 σε θεσμικούς.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο