- 27 Νοεμβρίου, 2024
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

ΕΕΕ: Ανθεκτική και έτοιμη για νέες περιπέτειες
Μια από τις σοβαρές περιπτώσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο, χωρίς σημαντικούς πωλητές όλο αυτό το διάστημα.
Παραδοσιακά, αφορά σε ένα «βαρύ» χαρτί, το οποίο και τραβάει τα βλέμματα όταν βάζει «πλάτη». Κινείται ασυγχρόνιστα με τις βραχυπρόθεσμες διαθέσεις της αγοράς και σίγουρα δεν επιλέγεται από «παιχνιδιάρικα» χαρτοφυλάκια.
Παραδόξως, παρά το ότι είναι και η πρώτη σε κεφ/ση (12,6 δισεκ. ευρώ), πολύ μακριά από τη δεύτερη ΕΥΡΩΒ (7,5), η συναλλακτική δραστηριότητα είναι αρκετά χαμηλή.
Η μεσο-μακροπρόθεσμη εικόνα της μετοχής είναι εξαιρετική, μιας και έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, αφήνοντας μια δύσκολη περίοδο όπου αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, αρχικά με την πανδημία κι έπειτα με την απώλεια της πελώριας ρωσικής αγοράς.
Το αργόσυρτο τέμπο της προβληματίζει τους επιθετικούς, όμως δίνει αξία στην επένδυση όσον αποζητούν ωριμότερες επιλογές. Ενδεικτικά, από τα ανώτατα επίπεδα προ πανδημίας είδε απομείωση λιγότερο από 50%, ενώ παράλληλα μετά από 2,5 έτη υπομονετικής ανόδου, διπλασίασε πρόσφατα την αξία της.
Κάτι που αρέσει σε όσους δεν θέλουν πολλές περιπέτειες.
Σε πιο κοντινό επίπεδο, διαγράφει συσσώρευση στα ιστορικά της υψηλά, με πιθανότητες να κατοχυρώση και τα 34 ώστε να κινηθεί προς τα 36,40.
Η μερισματική της απόδοση είναι μέτρια και με ανοδική τάση, (τελευταία πληρωμή 0,93€ τον Μάιο, συνολική απόδοση 2,81%), ενώ και τα χρηματοιοικονομικά της, ενώ δεν εντυπωσιάζουν με φανφάρες, επιδεικνύουν υγεία.


Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-10 Απρ. 2025Στροφή Τραμπ 180 μοιρών – Η αναβολή των δασμών έφερε «τρελό πάρτι» στις αγορές.
- Τί συνέβη στις Aγορές μετά την επιβολή δασμών από την Κυβέρνηση των ΗΠΑΗ δασμολογική πολιτική του Trump ήταν γνωστή ακόμα και πριν αυτός εκλεγεί. Γιατί οι αγορές ξαφνιάστηκαν τόσο; Γιατί οι επενδυτές δεν πήραν στα σοβαρά την προεξόφληση των τελευταίων εβδομάδων.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 07 Απριλίου 2025Άγρια πτώση, με απότομη αλλαγή στην ψυχολογία των συμμετεχόντων, καθώς ο λόγος είναι σοβαρός και συγκεκριμένος.
- ΜΥΤΙΛ: Οι υπομονετικοί πήγαν ταμείο. Πού ξαναγοράζουμε;Η επενδυτική κοινότητα, επιτέλους, διόρθωσε την πολύμηνη στρέβλωση στην αποτίμηση αυτής της μετοχής. Κι είναι μόνο η αρχή.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 31 Μαρτίου 2025Κλείνει ένας από τους καλύτερους Μαρτίους της 20ετίας και ο μεγαλύτερος “γδάρτης” για τους short.