- 16 Μαΐου, 2024
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

ΑΛΦΑ: Ουραγός αποδόσεων από τον τραπεζικό κλάδο
Η μετοχή υπολείπεται σημαντικά έναντι των όμοιών της. Χωρίς κανέναν εμφανή λόγο.
Από τις «μεγάλες» 4 συστημικές, η ΑΛΦΑ καταγράφει τη μικρότερη απόδοση.
Σε επίπεδο 6μήνου, κερδίζει «μόλις» 10%, όταν η ΕΤΕ βλέπει υπερτετραπλάσια απόδοση +46% και οι ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ σχεδόν τριπλάσια.
Μα και ο ίδιος ο ΔΤΡ στο σύνολό του γράφει +28%, αφήνοντας την εξεταζόμενη μετοχή σημαντικά ..αδικημένη.
Το παράδοξο είναι ότι δεν φαίνεται κάτι συγκεκριμένο που να δικαιολογεί τέτοια απόκλιση.
Και δεδομένης της ισχυρής συσχέτισης των 4 σε βάθος χρόνων, είναι λογικό να παίζονται χοντρά στοιχήματα υπέρ της.
Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς τις τιμές-στόχους όπου συγκλίνουν οι περισσότεροι αναλυτές, άνω των 2,10 ευρώ, περίπου 30% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.
Κι αν εξαιρέσουμε την ΕΤΕ που μόνιμα καταγράφει υψηλότερους όγκους κατ’ αναλογία, οι λοιπές τρεις εμφανίζουν παρεμφερή εικόνα στη συναλλακτική δραστηριότητα, ώστε να αποκλείεται κάποιο συμπέρασμα και από αυτήν τη σκοπιά.

Διαγραμματικά, η μετοχή έχει εγκλωβιστεί σε πλαγιοπτωτικό σχηματισμό εν μέσω πολύμηνης ανοδικής τάσης. Ο στόχος είναι στο 2,10, με την κύρια αντίσταση τα 1,68, των οποίων την ενδεχόμενη κατοχύρωση θα ακολουθήσουμε για τη συνέχεια.
Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοινώνονται Πέμπτη πρωί (πριν το άνοιγμα) και αναμένονται ιδιαίτερα ισχυρά, ελπίζοντας να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην «αδικημένη» ΑΛΦΑ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Figure: Ντεμπούτο στον NasdaqΗ fintech/ blockchain εταιρεία Figure Technology Solutions έκανε την IPO της στις 11 Σεπτεμβρίου 2025 στον Nasdaq με το ticker FIGR, αντλώντας $787,5 εκατ. μέσω της πώλησης 31,5 εκατομμυρίων μετοχών στην τιμή των $25 ανά μετοχή.
- Η Προσφορά Χρήματος (M2) και η Νομισματική Πολιτική: Το Μεγάλο ΠλαίσιοΑπό τον Ιούνιο του 2022, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει εφαρμόσει μείωση της καθαρής νομισματικής βάσης, αντίθετη με τις πρακτικές «τύπωσης χρημάτων» που επικρατούν στις συζητήσεις των αναλυτών.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 15 Σεπτεμβρίου 2025Οι αγοραστές είναι εδώ.
- Η Εβδομάδα των Κεντρικών Τραπεζών: Η Προσοχή Στρέφεται στη Νομισματική Πολιτική και τα Οικονομικά ΔεδομέναΟι αγορές εισέρχονται σε μια κρίσιμη εβδομάδα, καθώς οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και οι νέες μακροοικονομικές ανακοινώσεις αναμένεται να καθορίσουν τον τόνο για το υπόλοιπο του έτους.
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (H. Ζαχαράκης-Μ. Σμιλίδου)-10 Σεπτεμβρίου 2025Xρηματιστήριο: Τα επόμενα ορόσημα μετά την «κατάκτηση» των 2.000 μονάδων.