ΑΡΑΙΓ: Στα καλύτερά της
- 24 Αυγούστου, 2023
- Posted by: Συμεών Μαυρουδής
- Category: Οικονομικός Τύπος
ΑΡΑΙΓ: Στα καλύτερά της
Με τον τουρισμό να σημειώνει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, η εταιρεία μεγαλώνει συνεχώς. Η μετοχή της το έχει αποδείξει.
Μόνιμα ανοδική εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, έχει επιτύχει ένα ανεπανάληπτο +140% σε ένα έτος, έχοντας μάλιστα την πλάτη στον τοίχο λόγω της ζημίας που πτοκάλεσε στον κλάδο η πανδημία.
Ενδεικτικό της εξαιρετικής πορείας και τελικά ανάρρωσης της μετοχής είναι ότι από τα χαμηλά που έγραψε εν μέσω πανδημίας βλέπει κέρδη 10 ευρώ ανά μετοχή (τρέχοντα επίπεδα 12,40), ενώ παράλληλα βρίσκεται και σε ιστορικά υψηλά.
Το 12,40 συνιστά βραχυπρόθεσμη στήριξη στον σχηματισμό συσσώρευσης, με στόχο τα 14,60. Η επιθετική τάση οριοθετείται από τα 11,5.

Χρηματοοικονομικά, η εταιρεία σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 90% έναντι του «ανάπηρου» α’ τριμήνου 2021, μα και 33% έναντι του «καλού» του 2019, προ πανδημίας.
Έτσι, τα EBITDA ανήλθαν στα 19,3 εκατ. ευρώ, γυρίζοντας την εταιρεία σε κέρδη από τις ζημίες 16,1 εκατ. ευρώ του 2022.
Κρισιμότερο όλων είναι η εκθετική αύξηση της επιβατικής κίνσηης, με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από το εξωτερικό (το 98%) και κατά 72% περισσότεροι από το α’ τρίμηνο του 2022 (συν. 2,6 εκατ. επιβάτες).
Να υπενθυμίσουμε ότι το ομόλογό της (ΑΡΑΙΓΟ1, 03/26), διαπραγματεύεται πέριξ του 97,5% του αρτίου του, με απόδοση στη λήξη περ. 4,5% μικτή και ελαχ. ποσό συμμετοχής τα 1000 ευρώ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-02 Οκτωβρίου 2026
Euronext Athens: Πτωτικές οι δύο συνεδρίες του Οκτωβρίου. - Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-02 Oκτωβρίου 2026
Κόκκινος Οκτώβρης για τις τράπεζες – O κίνδυνος που δεν έχει τιμολογηθεί. - Εβδομαδιαίο Σχόλιο 28 Σεπτεμβρίου 2026
Βιαστική διόρθωση και άμεση επαναφορά. - Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-25 Σεπτεμβρίου 2026
MARKET UPDATE: ΑΚΤΩΡ – ΕΥΔΑΠ – JUMBO – METLEN - Σαουδική Αραβία: Η νέα εστία κινδύνου για το πετρέλαιο
Η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται λίγο πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που μοιάζει έως και χαμηλό αν εξετάσει κανείς όσα έχουν συμβεί στη Μέση Ανατολή.

