- 4 Ιουλίου, 2024
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

ΑΤΤ: Στοίχημα για ..μεγάλα παιδιά
Μακρά ιστορία, κι όχι πάντα όμορφη, για την ξεχασμένη τραπεζική μετοχή. Θα μάς απασχολήσει το επόμενο διάστημα.
Προφανώς, αφορά σε ένα από τα πιο επικίνδυνα χαρτιά στο ταμπλό.
Με τα κυριότερα προβλήματα να είναι η ανύπαρκτη εμπορευσιμότητα και την ..ιδιότροπη συμπεριφορά της.
Καταρχάς, ο μέσος όρος ημερησίων συναλλαγών βρίσκεται στα ..500 τεμάχια, για μια μετοχή με χρηματιστηριακή αξία 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Εξάλλου, η μη συστημική ιδιότητά της σε συνδυασμό με την έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια, επιβαρύνουν την κατάσταση.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, και τον ..έκλυτο βιο της, υπενθυμίζοντας αφενός τα απανωτά και περιορισμένης ορατότητας split και reverse split (γιατί;), αφετέρου τα παρατράγουδα με πρόσφατο αυτό της ΑΜΚ του 2021 (σε συνδυασμό με split 14:1) και το επικό ημερήσιο ..+550% της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης μετά την ΑΜΚ (υψηλό ημέρας +810%). Κι όλα αυτά, με τζίρο ..κάτι παραπάνω από 70 χιλ. ευρώ.
Κι αν κάποιος θέλει κι άλλο παραμύθι, ας θυμηθεί την κατάρρευση από τα 48 στα 11 (προσαρμοσμένη τιμή μετά το r/s 1:150, και τα 6 συνεχόμενα limit down (+/-10%) στις αρχές Μαρτίου 2023.
Τέτοιες μετοχές, προφανώς οι επενδυτές τις έχουν κατατάξει βαθιά μέσα στην καρδιά τους. Προσώρας, η μετοχή κινείται πλαγιοπτωτικά, με τη ζώνη των 11,50 να αποτελεί αντίσταση, με πρώτο στόχο τα 13.

Οι ..γενναίοι έχουν ήδη παίξει τα στοιχήματά τους, και το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για μια σπάνια περίπτωση μετοχής.
Τip: στις 16/7 στη ΓΣ θα αποφασιστεί αν (μάλλον) η Τράπεζα θα εξέλθει του ειδικού πλαισίου του 27Α, ν. 4172/2013 («νόμος Χαρδούβελη»). Εν ολίγοις, η ΑΤΤ δεν έχει εγγυημένες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, στα πλαίσια της διάταξης για δυνατότητα της μετατροπής των απαιτήσεων αυτών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες έναντι του Δημοσίου. Η παραπάνω πρόταση σήμαινε 240 εκατ. ευρω..

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-06 Mαϊου 2025Οι μετοχές «ζόμπι», η μείωση των επιτοκίων και ο νέος δείκτης στο Χρηματιστήριο.
- Αεροπορία Αιγαίου: Ακόμα δεν είδαμε τίποταΜια από τις λίγες που έχει ακόμα πολύ μεγάλα περιθώρια ανόδου.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 02 Ιουνίου 2025Δυνατό rebalancing με τζίρο 618 εκατ. ευρώ.
- Τραπεζικός Δείκτης: Ο καλύτερος που θα μπορούσαμε να φανταστούμε6η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα. Σε πολυετή υψηλά.
- Το “Triple-B” αναστατώνει την αγορά ομολόγων στις ΗΠΑΟι νονοί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου “Big Beautiful Bill” ειρωνεύονται την επενδυτική βαθμίδα των ΗΠΑ.