- 15 Ιανουαρίου, 2025
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

BOCHGR: Ο νέος μερισματοφόρος παίκτης
Παλιά γνώριμη, που δεν έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις. Κι η μόνη που κατάφερε να επιστρέψει.
Από το Φθινόπωρο του 2024 και την επανεισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου στο ελληνικό Χρηματιστήριο, η μετοχή δεν είχε την καλύτερη πορεία.
Οι επενδυτές δεν την υποδέχτηκαν καλά, και στο ταμπλό είδε μια απομείωση σταδιακά από την περιοχή των 5 ευρώ μέχρι και το χαμηλό των 4,20 στα μέσα Νοεμβρίου.
Ωστόσο, έκτοτε ακολουθεί ένα δυνατό momentum, έχοντας επανέλθει στα 4,75.
Βασική παράμετρος ήταν η απόφαση της ΓΣ για επιστροφή μερίσματος 50% επί των κερδών του 2024. Και μάλιστα, η απόφαση είχε ακολουθήσει την ανακοίνωση 624 εκατ. ευρώ καθαρών εσόδων από τόκους στο εννεάμηνο (204 στο τρίμηνο), που μοιραία οδηγεί σε κέρδη 2024 ΤΤΜ στη ζώνη 530-540 εκατ. ευρώ.
Επομένως, με απλούς υπολογισμούς, το μέρισμα που αναμένεται προσεγγίζει τα 0,60€, και με αναγωγή στην τρέχουσα αποτίμηση, μιλάμε για ..12,6%.. (στα 4,20€ της ανακοίνωσης, το μέρισμα υπολογιζόταν στο 14,3%).
Προφανώς, κάτι τέτοιο κρίνεται ελκυστικότατο, συνυπολογίζοντας την πολύ καλή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας.
Διαγραμματικά, η μετοχή έχει δώσει σήμα από τα 4,58, με πρώτο στόχο τα 4,95€ και τελικό αποδέκτη τα 5,40.


Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 14 Απριλίου 2025Μπροστά μας, τα καλά.
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-10 Απρ. 2025Στροφή Τραμπ 180 μοιρών – Η αναβολή των δασμών έφερε «τρελό πάρτι» στις αγορές.
- Τί συνέβη στις Aγορές μετά την επιβολή δασμών από την Κυβέρνηση των ΗΠΑΗ δασμολογική πολιτική του Trump ήταν γνωστή ακόμα και πριν αυτός εκλεγεί. Γιατί οι αγορές ξαφνιάστηκαν τόσο; Γιατί οι επενδυτές δεν πήραν στα σοβαρά την προεξόφληση των τελευταίων εβδομάδων.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 07 Απριλίου 2025Άγρια πτώση, με απότομη αλλαγή στην ψυχολογία των συμμετεχόντων, καθώς ο λόγος είναι σοβαρός και συγκεκριμένος.
- ΜΥΤΙΛ: Οι υπομονετικοί πήγαν ταμείο. Πού ξαναγοράζουμε;Η επενδυτική κοινότητα, επιτέλους, διόρθωσε την πολύμηνη στρέβλωση στην αποτίμηση αυτής της μετοχής. Κι είναι μόνο η αρχή.