- 29 Μαΐου, 2023
- Συντάκτης: Ηλίας Ζαχαράκης
- Κατηγορία: Σxόλιο Εβδομάδας

Εβδομαδιαίο Σχόλιο 29 Μαΐου 2023
Mία εβδομάδα από τα παλιά η προηγούμενη μιας και το ενδιαφέρον αυξήθηκε κάθετα για την αγορά με αρκετά νέα κεφάλαια να εισρέουν στο σύστημα. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε σημαντική διάχυση της ρευστότητας σε όλο το ταμπλό με την μεσαία κεφαλαιποίηση να παίρνει σκυτάλη μετά από μεγάλο διάστημα. Πλέον όλα τα φώτα στρέφονται στην Ελληνική οικονομία και παράλληλα στην αγορά με αποτέλεσμα καθημερινά να προσελκύει νέους επενδυτές.
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Figure: Ντεμπούτο στον NasdaqΗ fintech/ blockchain εταιρεία Figure Technology Solutions έκανε την IPO της στις 11 Σεπτεμβρίου 2025 στον Nasdaq με το ticker FIGR, αντλώντας $787,5 εκατ. μέσω της πώλησης 31,5 εκατομμυρίων μετοχών στην τιμή των $25 ανά μετοχή.
- Η Προσφορά Χρήματος (M2) και η Νομισματική Πολιτική: Το Μεγάλο ΠλαίσιοΑπό τον Ιούνιο του 2022, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει εφαρμόσει μείωση της καθαρής νομισματικής βάσης, αντίθετη με τις πρακτικές «τύπωσης χρημάτων» που επικρατούν στις συζητήσεις των αναλυτών.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 15 Σεπτεμβρίου 2025Οι αγοραστές είναι εδώ.
- Η Εβδομάδα των Κεντρικών Τραπεζών: Η Προσοχή Στρέφεται στη Νομισματική Πολιτική και τα Οικονομικά ΔεδομέναΟι αγορές εισέρχονται σε μια κρίσιμη εβδομάδα, καθώς οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και οι νέες μακροοικονομικές ανακοινώσεις αναμένεται να καθορίσουν τον τόνο για το υπόλοιπο του έτους.
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (H. Ζαχαράκης-Μ. Σμιλίδου)-10 Σεπτεμβρίου 2025Xρηματιστήριο: Τα επόμενα ορόσημα μετά την «κατάκτηση» των 2.000 μονάδων.