- 11 Αυγούστου, 2023
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

ΙΝΤΕΚ: Το «ανέκδοτο» των 200 εκατ. ευρώ
Απαξιωμένη από το ελληνικό ταμπλό για τουλάχιστον 20 έτη, η μετοχή της Ideal συνεχίζει άκοπα σε υπερπολυετή υψηλά. Έχοντας «καταπιεί» και την ΒΥΤΕ.
Η ΙΝΤΕΚ διανύει τον όγδοο συνεχόμενο ανοδικό μήνα, καταγράφοντας ήδη +56%.
Το καλοκαίρι του 2020 έβλεπε την περιοχή του 1 ευρώ, όντας ακόμα το παραπαίδι του κλάδου πληροφορικής, με αστείους όγκους που δεν ξεπερνούσαν μεοσταθμικά τα 500 τεμάχια.
Πλέον, είναι η τρίτη μεγαλύτερη από τον κλάδο πληροφορικής, χωρίς ουσιαστικό πωλητή εδώ και τουλάχιστον 2 έτη.

Στο ταμπλό, έχει εισέλθει σε μια φάση συσσώρευσης βραχυρπόθεσμου χαρακτήρα, με άνω όριο τα 5,60, ένα επίπεδο που εφόσον κατοχυρώσει με πειστικό κλείσιμο συνεδρίασης, ανοίγει ο δρόμος για τα 6,30.
Ένας στόχος που δικαιολογείται και χρηματοοικονομικά, καθώς για το α’ εξάμηνο του 2023 ο όμιλος Ideal Holdings παρέδωσε εξαιρετικά οικονομικά μεγέθη.
Ειδικότερα, τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 86,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά +38% σε ετήσια βάση.
Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 15,6 εκατ. ευρώ (+43% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη σε 9 εκατ. ευρώ, ήτοι +37% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόχος στα έσοδα βρίσκεται στα 390 εκατ. ευρώ (EBITDA 50 εκατ. ευρώ), μεγέθη που θα προκύψουν συνυπολογίζοντας το μεγάλο project των Αττικά Πολυκαταστήματα, με την εξαγορά να αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Figure: Ντεμπούτο στον NasdaqΗ fintech/ blockchain εταιρεία Figure Technology Solutions έκανε την IPO της στις 11 Σεπτεμβρίου 2025 στον Nasdaq με το ticker FIGR, αντλώντας $787,5 εκατ. μέσω της πώλησης 31,5 εκατομμυρίων μετοχών στην τιμή των $25 ανά μετοχή.
- Η Προσφορά Χρήματος (M2) και η Νομισματική Πολιτική: Το Μεγάλο ΠλαίσιοΑπό τον Ιούνιο του 2022, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει εφαρμόσει μείωση της καθαρής νομισματικής βάσης, αντίθετη με τις πρακτικές «τύπωσης χρημάτων» που επικρατούν στις συζητήσεις των αναλυτών.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 15 Σεπτεμβρίου 2025Οι αγοραστές είναι εδώ.
- Η Εβδομάδα των Κεντρικών Τραπεζών: Η Προσοχή Στρέφεται στη Νομισματική Πολιτική και τα Οικονομικά ΔεδομέναΟι αγορές εισέρχονται σε μια κρίσιμη εβδομάδα, καθώς οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και οι νέες μακροοικονομικές ανακοινώσεις αναμένεται να καθορίσουν τον τόνο για το υπόλοιπο του έτους.
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (H. Ζαχαράκης-Μ. Σμιλίδου)-10 Σεπτεμβρίου 2025Xρηματιστήριο: Τα επόμενα ορόσημα μετά την «κατάκτηση» των 2.000 μονάδων.