Μας κακομάθατε, κύριε..

Το εντυπωσιακό είναι πως για άλλη μια φορά, το ταμπλό είχε πολύ καλύτερη εικόνα από εκείνη του Γενικού, μεμονωμένα, καθώς 19 μετοχές δοκίμασαν ενδοσυνεδριακά νέα υψηλά 52 εβδομάδων, εκ των οποίων οι 5 της μεγάλης κεφ/σης (ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ, TITC, ΑΛΦΑ και CENER).

Η διάχυση της μέτριας συναλλακτικής δραστηριότητας (εν όψει θερινής ραστώνης) ήταν πολύ καλή, με το ενδιαφέρον να έχει μετατοπιστεί στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

ΒΙΟΤ, ΣΠΙ, ΑΑΑΚ, ΔΟΜΙΚ, ΦΙΕΡ, ΣΙΔΜΑ, ΛΟΥΛΗ, ΚΕΠΕΝ, ΛΑΒΙ, ΔΡΟΜΕ, ΕΣΥΜΒ, ΕΛΣΤΡ, ΙΚΤΙΝ, REALCONS ΛΟΓΟΣ και ΒΙΟΣΚ είναι μερικές εκ των οποίων έχουν προσελκύσει τα βλέμματα, με κεφ/ση από 80 μέχρι και …6 εκατ. ευρώ.

Το φαινόμενο αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, εμφανίζεται σε πολύ ισχυρές τάσεις, καθώς οι παίκτες έχουν πλέον αποκομίσει κέρδη από τη μεγάλη και μεσαία, και αρχίζουν να ανοίγουν το ρίσκο τους αγοράζοντας μικρής κεφ/σης μετοχές.

Και αυτό διότι αφενός έχουν ρευστοποιήσει και δεν ξαναμπαίνουν εύκολα σε τόσο «υψηλά» επίπεδα σε χαρτιά όπως ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, κ.α, οπότε προτιμούν να πάρουν ξεχασμένους «τίτλους» με την ελπίδα ότι θα κινηθούν.

Αφετέρου, το κλίμα παραμένει καλό ώστε και η ψυχολογία να επιτρέπει μεγαλύτερα «ανοίγματα» προς όφελος ενός ιδιότυπου παιχνιδιού με την απόλαυση του τζόγου.

Πέραν από κάποιες σοβαρές προτάσεις μικρής κεφ/σης, όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους, ειδικά σε ένα τόσο ρηχό Χρηματιστήριο με ..έκλυτο πρότερο βίο.

Σε κάθε περίπτωση, βιώνουμε μια από τις πιο μεστές και πιο παρατεταμένες ανοδικές φάσεις. Το σημαντικότερο δεν είναι οι μεγάλες θετικές αποδόσεις, που σαφώς χαροποιούν τους εμπλεκόμενους, αλλά κυρίως το γεγονός ότι δικαιολογείται η αγοραστική μανία με το παραπάνω, είτε από πλευράς θεμελιωδών των εισηγμένων ή και εξετάζοντας τις συνθήκες γενικότερα.

Το τελευταίο εξασφαλίζει ότι η άνοδος, παρά την όποια διόρθωση έρθει (θα έρθει επιτέλους;), έχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχιστεί στο μεσοπρόθεσμο.

ΥΓ: Ποιος αγοράζει Λεβεντέρη, ρε παιδιά;

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο