- 20 Μαρτίου, 2024
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

Μoody’s και JPMorgan βάρυναν το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών
Η εξ αρχής άρνηση των αγοραστών να ανέβουν πάνω από τις 1430 μονάδες του Γενικού Δείκτη επιβεβαιώθηκε με αρνητική ειδησεογραφία.
Διαγραμματικά, η αδυναμία του Δείκτη να σημειώσει νέα υψηλά στη συνεδρίαση της Παρασκευής σήμανε καμπανάκι στους βραχυπρόθεσμους για ενδεχόμενη διόρθωση τιμών.
Κι όποιος ήταν πάνω από τη συνεδρίαση της Παρασκευής θα πρόσεξε ότι σημειώθηκε έξαρση συναλλαγών πέριξ του εν λόγω επιπέδου.
Συν αυτώ, το βράδυ ο Οίκος Moody’s επανέλαβε την αυστηρή του θέση ως προς την αξιολόγηση της χώρας, διατεινόμενος ότι δεν μπορεί χώρα εντός επενδυτικής βαθμίδας να ταλανίζεται από θέματα αναβαλλόμενου φόρου.
Κάτι που ..πλήγωσε τα συναισθήματα των επενδυτών, που έσπευσαν την Τρίτη να ρευστοποιήσουν μερικώς.
Την χλιαρή αξιολόγηση ακολούθησε η JPM που σχολίασε την προσδοκία αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου μας στον MSCI Developed Markets.
Εν ολίγοις, θεωρείται ακόμα μακρινό σενάριο να επανέλθουμε στις «ανεπτυγμένες αγορές», με τις λεπτομέρειες να περιγράφονται εδώ.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το ταμπλό βρήκε ευκαιρία να διορθώσει, έχοντας «σύμμαχο» την απομάκρυνση της ΠΕΙΡ από τον άξονα περιστροφής των 4 ευρώ (βλ. placement).
Κι επανέρχονται σενάρια προσέγγισης καταρχάς στη βάση των 1385, με ζώνη υποδοχής και ανοχή έως και τις 1275.
Σε κάθε περίπτωση, όσο δεν καταφέρνουμε πειστική κατοχύρωση των 1430, κινδυνεύουμε σε πλαγιολίσθηση.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-03 Ιουλίου 2025Χρηματιστήριο: Στο κατώφλι των 1.900 μονάδων.
- Γενικός Δείκτης: Μιαν ανάσα από τις 2000 μονάδεςΠρώτος σε απόδοση παγκοσμίως σε ένα, ομολογουμένως δύσκολο, έτος. Αυξημένη η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης. Τα επόμενα επίπεδα.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 30 Ιουνίου 2025Bull market με τα όλα του.
- Κινδυνεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών;Οι ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις θα έχουν χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών, δίνοντας την ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης σε μετοχές. Απαιτείται εγρήγορση στην τρέχουσα ειδησεογραφία.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 23 Ιουνίου 2025Έξοδος μετά από μήνες.