O Γενικός Δείκτης μετράει μόλις 4 πτωτικές εβδομάδες στις τελευταίες 23

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό που αποτυπώνει γλαφυρά το επενδυτικό κλίμα.

Εν ολίγοις, η πολύ επιθετική συμπεριφορά του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι απότοκο μιας συγκυρίας που συνδυαστικά καταλήγει στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Έστω κι αν ο Moody’s (ξανα)αρνήθηκε, 4/5 Οίκους μάς είχαν δώσει από πέρυσι το ..εισητήριο για τα μεγάλα σαλόνια, και μάλιστα με διθυραμβικά σχόλια στις εκθέσεις που συνόδευαν τις εν λόγω αποφάσεις.

Ο Δείκτης μας, παρά την τόσο παρατεταμένη άνοδο, συνεχίζει απτόητος να καταγράφει ολοένα και νεότερα πολυετή υψηλά (13 ετών, προσώρας), με τον επόμενο στόχο στις 1650 μονάδες.

Είναι λογικό να υπάρξουν πτωτικά σκέλη , κάποια εξ αυτών να έχουν και κάποια δικαιολογία.

Που μεταξύ μας, αυτή θα έρθει μόλις οι ξένοι και κυρίως οιΑμερικάνοι «αποφασίσουν» να σταματήσουν τη δική τους φρενήρη κούρσα, με τους 3 βασικούς δείκτες μεγάλης κεφαλαιοποίησης να είναι ήδη στα ιστορικά τους υψηλά.

Το κλίμα παγκοσμίως μοιάζει εξαιρετικό, καθώς και οι Ιάπωνες καταφέρνουν ιστορικά ρεκόρ, αλλά και ο πανευρωπαΪκός Eurostoxx50 και ο γερμανικός DAX40 ακολουθούν την ίδια πορεία.

Κι εμείς εκεί θα ήμασταν αν δεν είχαμε τη γνωστή ιστορί ατου τραπεζικού κλάδου, που αποστράγγισε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας μας, τουλάχιστον σταθμισμένα.

Διότι η πλειονότητα των τίτλων ανεξαρτήτου κεφαλαιοποίησης βρίσκεται σε ιστορικά ή υπερπολυετή υψηλά.

Μάταιο να απαριθμήσουμε όλες εκείνες τις μετοχές, και όσοι ασχολούνται το γνωρίζουν καλά.

Πλέον, βραχυρπόθεσμα έχουμε το 1380 ως σημείο εξόδου στον Γενικό Δείκτη, κάτι που προσδίδει μια «ασφάλεια» σε όσους έχουν χαρτιά στα χέρια τους, ή μόλις (επανα)τοποθετήθηκαν.

Η μεσοπρόθεσμη βάση βρίσκεται στο επίπεδο των 1140-50, με τη στήριξη να οριοθετείται στις 1250-60.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο