Τα χειρότερα πέρασαν
- 25 Αυγούστου, 2024
- Posted by: Συμεών Μαυρουδής
- Category: Οικονομικός Τύπος
Τα χειρότερα πέρασαν
Οι πρώτες, δύσκολες χρηματιστηριακές ημέρες του Αυγούστου έδωσαν τη θέση τους σε ένα ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, τόσο στα Διεθνή Χρηματιστήρια όσο και ειδικότερα στο Ελληνικό.
[..] “Προς επίρρωση, ενδεικτικά ο μεγαλύτερος σε κεφαλαιοποίηση χρηματιστηριακός δείκτης, S&P 500, διέγραψε όλες τις απώλειες που υπέστη στο τελευταίο πτωτικό σκέλος, ενώ παράλληλα επαναπροσέγγισε τα πρόσφατα επιτευχθέντα ιστορικά του υψηλά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επενδυτική ψυχολογία.
Συν αυτώ, αμβλύνθηκαν σημαντικά οι φόβοι που προέκυψαν από τη χλιαρή εικόνα στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ, εν όψει παρεμβάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στα εκείθεν επιτόκια, αλλά και της ανατίμησης του Γιεν λόγω των αποφάσεων της BoJ, με απευθείας προεκτάσεις στο carry trade και την ανατροφοδότηση του πελώριου Αμερικανικού χρέους.
Η τιμή του Αργού Πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλά έτους, πέριξ των $72 ανά βαρέλι, πριν αντιδράσει προς τα $74, απομακρύνοντας την αναζωπύρωση του πληθωρισμού.
Το πτωτικό κρεσέντο δημιούργησε μοιραία αναταραχή, από όπου και προέκυψαν επενδυτικές ευκαιρίες εν είδει (επανα)τοποθετήσεων υπέρ της κραταιάς ανοδικής τάσης. Και εστιάζοντας στο ελληνικό ταμπλό, η εικόνα μπορεί να μεταφραστεί διττά: αφενός, μια ‘παλέτα’ μετοχών συντηρήθηκε στα ιστορικά ή/και πολυετή, κατά περίπτωση, υψηλά, προδιαθέτοντας για την ανοδική συνέχεια, όπως ΕΕΕ, TITC, CENER, ΟΛΠ, ΚΡΙ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΕΚ, ΠΕΡΦ, αφετέρου, άλλες εξαιρετικές μετοχές βρέθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα με ήπια στρεβλή συμπεριφορά, ευρισκόμενες σε ‘έκπτωση’ για τους ενδιαφερόμενους, όπως ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ ΜΟΗ.
Ειδικότερα για την τελευταία, υπενθυμίζεται η πρόσφατη διαγραφή της από τον MSCI Standard Greece, με τις ενδιαφέρουσες εκροές να λαμβάνουν χώρα στο κλείσιμο της 30ης Αυγούστου” [..]
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 16 Μαρτίου 2026
Εβδομάδα λήξης συμβολαίων. - Πετρέλαιο, γεωπολιτική ένταση και ευρωπαϊκή εταιρική πίστη: πόσο ανθεκτικές είναι οι επιχειρήσεις
Η ανάφλεξη της γεωστρατηγικής κρίσης στη Μέση Ανατολή δημιουργεί αμφιβολίες για τον βαθμό ετοιμότητας των μεγάλων οικονομικών συστήματων. - Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-13 Μαρτίου 2026
13.03.26 MARKET UPDATE – AEGEAN και οι Ινδοί τουρίστες. - Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-M. Σμιλίδου)-06 Μαρτίου 2026
Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστρέφει σε απώλειες – Βγαίνουν «πωλητές» στις τράπεζες. - Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-06 Μαρτίου 2026
06.03.26 MARKET UPDATE – Viohalco – Cenergy – ElvalHalcor: Ο βιομηχανικός γίγαντας ξύπνησε.

