- 4 Απριλίου, 2024
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

Βάρυνε το ταμπλό. Αναζητούνται αγοραστές
Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Γενικός Δείκτης συνάντησε τη βάση των 1380 μονάδων. Δεν υπάρχουν πολλές ανοχές ακόμα.
Η ζώνη των 1367-70 αποτελεί το τελευταίο όριο στις οποιεσδήποτε αγοραστικές προσπάθειες.
Από κει και κάτω, αλλάζει το μοτίβο, και θα πρέπει να επιστρατευτούν μεγαλύτερες δυνάμεις για να μαζευτεί η αγορά.
Η πτώση ήρθε άτσαλα, καθώς λύγισαν χαρτιά αδικαιολόγητα.
Μεταξύ αυτών, ο ΜΥΤΙΛ, που έκλεισε για δεύτερη συνεδρίαση κάτω από τη ζώνη των 35,50, με ανησυχία να δει τα 32-32,50.
Επίσης, η ΑΛΦΑ είχε κακή συμπεριφορά, μετά την απώλεια των 1,70, και θα πρέπει να πείσει για τη συνέχεια.
Στον αντίποδα, θα κρατήσουμε την εξαιρετική ανθεκτικότητα της ΕΤΕ. Την ώρα που ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ χάνουν 12% από τις τοπικές κορυφές, η ΕΤΕ έχασε μόλις 6%. Κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όταν θα έρθει η ώρα να ξαναεπιλέξουμε.
Η ΠΕΙΡ φοβίζει κάτω από 4 ευρώ σε κάθε περίπτωση, έχοντας απογοητεύσει για άλλη μια φορά πάνω σε εταιρικό γεγονός.
Καλή συμπεριφορά στη μεσαία κεφ/ση από ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΕΚ, OΛΠ, ΚΡΙ, ενώ TITC, EEE, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΟΤΟΕΛ επίσης βγαίνουν αλώβητες από το πτωτικό momentum.
Η αγορά θα χρειαστεί λίγη υπομονή, κυρίως διότι η Wall Street ανησύχησε προεξοφλώντας επιπλέον καθυστερήσεις στις αποφάσεις της Fed.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα Χρηματιστήρια στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία είναι στα ιστορικά τους υψηλά, με ό, τι αυτό υποδεικνύει για το επενδυτικό κλίμα.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 19 Μαΐου 2025Και η βρόχα πέφτει straight through.
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Μερίσματα για όλα τα γούσταΠαρά την τόσο υψηλή απόδοση των μετοχών στο ταμπλό, οι μερισματικές αποδόσεις παραμένουν ελκυστικές.
- Διανύουμε αισίως τον 7ο συνεχόμενο ανοδικό μήνα σε επίπεδο Γενικού ΔείκτηΤο κλίμα στα διεθνή Χρηματιστήρια ευνοεί το θετικό σενάριο.
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-14 Απρ. 2025Οι προοπτικές για την επόμενη μέρα του Χ.Α.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 12 Μαΐου 2025Η αγορά θα αναγκάσει τα μετρητά να μπουν και πάλι.