ΒΙΟ (Viohalco): Κάποιοι την αγαπούν, κάποιοι την μισούν
- 8 Αυγούστου, 2024
- Posted by: Συμεών Μαυρουδής
- Category: Οικονομικός Τύπος
ΒΙΟ (Viohalco): Κάποιοι την αγαπούν, κάποιοι την μισούν
Η μετοχή έχει εξελιχθεί σε μακροπρόθεσμο επενδυτικό προορισμό, ευρισκόμενο προσώρας σε «χαμηλά» επίπεδα.
Θα μπορούσε κάποιος να την πει υποτιμημένη.
Όπως και το ένα της παιδί, την ΕΛΧΑ, τουλάχιστον αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της μονάδας παραγωγής, τα χρηματοοικονομικά κ.α.
Στο ελληνικό ταμπλό, ο ..έκλυτος βίος των στασινόχαρτων στοιχειώνει τη ΒΙΟ, και παραδόξως δεν επηρεάστηκε όπως «θα έπρεπε» από την εξαιρετική πορεία της CENER.
Υπενθυμίζεται ότι η μητρική Viohalco κατέχει σχεδόν το 80% της Cenergy, επομένως θα ήταν λογικό να επωφελείται από αυτήν.
Κι όπως συνηθίζεται στον Όμιλο, τα πάντα κρίνονται από τα αχανή χρηματοοικονομικά και τις λογιστικές καταστάσεις, με συμπλέγματα εταιρειών και κλάδων.
Διαγραμματικά, η μετοχή ακολουθεί μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, η οποία οριοθετείται στην παρούσα από το 4,60, με πρώτη στήριξη τα τρέχοντα επίπεδα πέριξ του 5,30.
Η πρώτη αντίσταση φαίνεται στα 5,85 (από το πρόσφατο sell off), με επόμενη τα 6,50 και μεγάλο στόχο τη ζώνη των 8.


Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-M. Σμιλίδου)-06 Μαρτίου 2026
Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστρέφει σε απώλειες – Βγαίνουν «πωλητές» στις τράπεζες. - Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-06 Μαρτίου 2026
06.03.26 MARKET UPDATE – Viohalco – Cenergy – ElvalHalcor: Ο βιομηχανικός γίγαντας ξύπνησε. - Εβδομαδιαίο Σχόλιο 09 Μαρτίου 2026
Πλέον έχει σημαντικές ευκαιρίες. - Εβδομαδιαίο Σχόλιο 02 Μαρτίου 2026
Ο πόλεμος δοκιμάζει την υπομονή των επενδυτών. - Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-27 Φεβρουαρίου 2026
27.02.26 MARKET UPDATE – ΤΡΑΠΕΖΕΣ | ALPHA BANK – ETE – EUROBANK – ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
