- 11 Αυγούστου, 2023
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

ΙΝΤΕΚ: Το «ανέκδοτο» των 200 εκατ. ευρώ
Απαξιωμένη από το ελληνικό ταμπλό για τουλάχιστον 20 έτη, η μετοχή της Ideal συνεχίζει άκοπα σε υπερπολυετή υψηλά. Έχοντας «καταπιεί» και την ΒΥΤΕ.
Η ΙΝΤΕΚ διανύει τον όγδοο συνεχόμενο ανοδικό μήνα, καταγράφοντας ήδη +56%.
Το καλοκαίρι του 2020 έβλεπε την περιοχή του 1 ευρώ, όντας ακόμα το παραπαίδι του κλάδου πληροφορικής, με αστείους όγκους που δεν ξεπερνούσαν μεοσταθμικά τα 500 τεμάχια.
Πλέον, είναι η τρίτη μεγαλύτερη από τον κλάδο πληροφορικής, χωρίς ουσιαστικό πωλητή εδώ και τουλάχιστον 2 έτη.

Στο ταμπλό, έχει εισέλθει σε μια φάση συσσώρευσης βραχυρπόθεσμου χαρακτήρα, με άνω όριο τα 5,60, ένα επίπεδο που εφόσον κατοχυρώσει με πειστικό κλείσιμο συνεδρίασης, ανοίγει ο δρόμος για τα 6,30.
Ένας στόχος που δικαιολογείται και χρηματοοικονομικά, καθώς για το α’ εξάμηνο του 2023 ο όμιλος Ideal Holdings παρέδωσε εξαιρετικά οικονομικά μεγέθη.
Ειδικότερα, τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 86,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά +38% σε ετήσια βάση.
Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 15,6 εκατ. ευρώ (+43% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη σε 9 εκατ. ευρώ, ήτοι +37% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόχος στα έσοδα βρίσκεται στα 390 εκατ. ευρώ (EBITDA 50 εκατ. ευρώ), μεγέθη που θα προκύψουν συνυπολογίζοντας το μεγάλο project των Αττικά Πολυκαταστήματα, με την εξαγορά να αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 14 Απριλίου 2025Μπροστά μας, τα καλά.
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-10 Απρ. 2025Στροφή Τραμπ 180 μοιρών – Η αναβολή των δασμών έφερε «τρελό πάρτι» στις αγορές.
- Τί συνέβη στις Aγορές μετά την επιβολή δασμών από την Κυβέρνηση των ΗΠΑΗ δασμολογική πολιτική του Trump ήταν γνωστή ακόμα και πριν αυτός εκλεγεί. Γιατί οι αγορές ξαφνιάστηκαν τόσο; Γιατί οι επενδυτές δεν πήραν στα σοβαρά την προεξόφληση των τελευταίων εβδομάδων.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 07 Απριλίου 2025Άγρια πτώση, με απότομη αλλαγή στην ψυχολογία των συμμετεχόντων, καθώς ο λόγος είναι σοβαρός και συγκεκριμένος.
- ΜΥΤΙΛ: Οι υπομονετικοί πήγαν ταμείο. Πού ξαναγοράζουμε;Η επενδυτική κοινότητα, επιτέλους, διόρθωσε την πολύμηνη στρέβλωση στην αποτίμηση αυτής της μετοχής. Κι είναι μόνο η αρχή.