- 13 Οκτωβρίου, 2023
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

ΟΤΟΕΛ: Ελκυστική σε αυτά τα επίπεδα
Η μετοχή πληροί όλες τις «επενδυτικές» προδιαγραφές. Κι όμως, συχνά περνά απαρατήρητη
Αφορά σε μια από τις υπερπρωταθλήτριες αποδόσεων στο πρόσφατο ανοδικό σκέλος και σε μια από τις ανθεκτικότερες στην πτώση των τελευταίων 10 εβδομάδων.
Τονίζοντας ότι είδε ιστορικά υψηλά, όπως και οι ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, CENER, ΑΡΑΙΓ.
Και μιλώντας για ΑΡΑΙΓ, η μετοχή εξασφαλίζει ..ενδογενώς μια ισχυρή μετοχική βάση (οικογ. Βασιλάκη).
Η εταιρεία παρουσιάζει εξαιρετική χρηματοοικονομική εικόνα, με ενίσχυση των ήδη καλών χρηματοοικονομικών μεγεθών της, κάτι που φυσικά αποτυπώνεται στο ταμπλό.
Ακολουθώντας μια συμπαγή ανοδική τάση, πρόσφατα βρέθηκε σε επίπεδο στηρίξεων, και τίμησε μάλιστα τα 12 ευρώ. Ο πρώτος στόχος φαίνεται στα 14,10, με τη ζώνη υποδοχής τα 17.

Κατά τα λοιπά, παρά το ότι βρίσκεται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με 620 εκατ. κεφ/ση, δεν έχει αποκτήσει ποτέ μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, με τον μέσο όρο της να είναι κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ ημερησίως. Κάτι που την κατατάσσει στην τελευταία 3άδα, μαζί με ΕΥΔΑΠ και ΚΟΥΕΣ.
Κάτι το οποίο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα μπορούσε να ανησυχήσει ή/και να εγκλωβίσει κάποιον ιδιώτη ή μικρό θεσμικό, ενώ παράλληλα το spread Α-Π δεν έχει αυξηθεί ποτέ υπέρμετρα ώστε να καθιστά ακριβή την είσοδο-έξοδο.
Στο εξάμηνο, η Autohellas παρουσίασε αύξηση 35,7% στον Ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €476,8εκ. έναντι €351,4εκ. το 2022.
Τα Λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε €56,5εκ. έναντι €45εκ. το 2022, καταγράφοντας αύξηση 25,6%. Τα Κέρδη προ φόρων (ΕBT) του Ομίλου ανήλθαν σε €40,1εκ. έναντι €37,1εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 8,2% και τα Κέρδη μετά Φόρων διαμορφώθηκαν σε €31,2εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 6,1% σε σχέση με την αντίστοιχο εξάμηνο του 2022.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 13 Οκτωβρίου 2025Ο Τραμπ κάνει trading μέσω social media…
- Εβδομάδα Κερδών στη Wall Street: Οι τράπεζες ανοίγουν τον χορό και θα δώσουν απαντήσειςΗ έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2025 φέρνει στο προσκήνιο τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.
- Ισχυρή δόση στήριξης στις αγορές από τη νέα «Σιδηρά Κυρία» της ΙαπωνίαςΗ επικείμενη ανάληψη της πρωθυπουργίας από τη Sanae Takaichi, μια πολιτικό γνωστή για τις επεκτατικές της απόψεις και την υποστήριξη δημοσιονομικών κινήτρων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις ιαπωνικές αγορές.
- Constellation Energy: Πυρηνική Ενέργεια για τη νέα Ψηφιακή ΕποχήΗ μετοχή που παντρεύει την ενέργεια με την τεχνητή νοημοσύνη.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 06 Οκτωβρίου 2025Banks love story..