- 16 Μαΐου, 2024
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος

ΑΛΦΑ: Ουραγός αποδόσεων από τον τραπεζικό κλάδο
Η μετοχή υπολείπεται σημαντικά έναντι των όμοιών της. Χωρίς κανέναν εμφανή λόγο.
Από τις «μεγάλες» 4 συστημικές, η ΑΛΦΑ καταγράφει τη μικρότερη απόδοση.
Σε επίπεδο 6μήνου, κερδίζει «μόλις» 10%, όταν η ΕΤΕ βλέπει υπερτετραπλάσια απόδοση +46% και οι ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ σχεδόν τριπλάσια.
Μα και ο ίδιος ο ΔΤΡ στο σύνολό του γράφει +28%, αφήνοντας την εξεταζόμενη μετοχή σημαντικά ..αδικημένη.
Το παράδοξο είναι ότι δεν φαίνεται κάτι συγκεκριμένο που να δικαιολογεί τέτοια απόκλιση.
Και δεδομένης της ισχυρής συσχέτισης των 4 σε βάθος χρόνων, είναι λογικό να παίζονται χοντρά στοιχήματα υπέρ της.
Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς τις τιμές-στόχους όπου συγκλίνουν οι περισσότεροι αναλυτές, άνω των 2,10 ευρώ, περίπου 30% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.
Κι αν εξαιρέσουμε την ΕΤΕ που μόνιμα καταγράφει υψηλότερους όγκους κατ’ αναλογία, οι λοιπές τρεις εμφανίζουν παρεμφερή εικόνα στη συναλλακτική δραστηριότητα, ώστε να αποκλείεται κάποιο συμπέρασμα και από αυτήν τη σκοπιά.

Διαγραμματικά, η μετοχή έχει εγκλωβιστεί σε πλαγιοπτωτικό σχηματισμό εν μέσω πολύμηνης ανοδικής τάσης. Ο στόχος είναι στο 2,10, με την κύρια αντίσταση τα 1,68, των οποίων την ενδεχόμενη κατοχύρωση θα ακολουθήσουμε για τη συνέχεια.
Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοινώνονται Πέμπτη πρωί (πριν το άνοιγμα) και αναμένονται ιδιαίτερα ισχυρά, ελπίζοντας να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην «αδικημένη» ΑΛΦΑ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-18 Αυγούστου 2025Σε υψηλά 15ετίας ο Γενικός Δείκτης – Με υψηλούς τζίρους
- Credia Bank (ATT): Κοίτα κάτι πράματα…Βαρύ, και δυστυχώς πολύ κακό ιστορικό. Κι όμως, επανήλθε στο προσκήνιο.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 18 Αυγούστου 2025Πίσω στο 1998..
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 28 Ιουλίου 2025Διερευνητικές περιπολίες πέριξ του 2.
- ΟPTIMA: Εξαιρετική συμπεριφοράΗ πολύμηνη ανοδική τάση και το γενικότερο θετικό κλίμα ευνοούν την ανοδική συνέχιση της μετοχής.