Αγοράζεται ο ΟΤΕ σε αυτά τα επίπεδα;

Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση του 2023. Διότι εγκλώβισε πολλά χαρτοφυλάκια χωρίς λόγο

Μεγαλύτερη κατάρα από το να χάνεις λεφτά με πτωτική την αγορά είναι το να μην βγάζεις σε ανοδική.

Κάτι τέτοιο συνέβη με τους μετόχους που εμπιστεύτηκαν τον ΟΤΕ.

Μια μετοχή που κατά τ’ άλλα είναι μια σοβαρή επενδυτική επιλογή, πάντα ήταν, και πιθανόν να παραμείνει.

Η δικαιολογητική βάση εδράζει αφενός στη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας/ομίλου, αφετέρου στο μετοχικό σχήμα της, με τους βασικούς μετόχους να είναι σε θέση να στηρίξουν οποιαδήποτε συνθήκη.

Αναλογιζόμενοι όμως το -8% στο 2023, με μια επίμονα πλαγιοπτωτική κίνηση την ίδια ώρα που η υπόλοιπη αγορά ..πετάει, παραμένουμε αρνητικοί για την πάλαι ποτέ κραταιά μετοχή.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν θεωρείται πιθανό ο ΟΤΕ να βάλει σε περιπέτειες τους επενδυτές του.

Αλλά ακόμα κι αν ..ξυπνήσει από τον λήθαργο, είναι πολύ δύσκολο να υπεραποδώσει αισθητά σε σχέση με τη λοιπή αγορά, δεδομένης και της ιστορικής μεταβλητότητάς του.

Κι ακόμα πιο δύσκολο να κινηθεί θετικά εάν παρ’ ελπίδα το υπόλοιπο χρηματιστήριο καταρρεύσει.

Επομένως, δυστυχώς δεν μπορεί να μπει στις πρώτες θέσεις στη διάρθρωση ενός χαρτοφυλακίου, καθώς υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Εξάλλου, αν κάποιος δοκιμάσει ..την τύχη του, προσκρούει στον κανόνα του ότι αγοράζουμε τίτλους που ήδη έχουν κινηθεί σε μια ανοδική τάση, που ήδη αποδίδουν και δικαιολογούν περαιτέρω υποστηρικτικές αγορές. Διότι είναι ακριβώς αυτές που έχουν κάποιον λόγο να προτιμώνται στο ταμπλό, όπως αντίστοιχα έχουν κάποιον λόγο εκείνες που δεν προτιμώνται.

Από την άλλη, αν κάποιος ήδη έχει εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να πάρει απόφαση να ανταλλάξει τον ΟΤΕ του με ζημία αγοράζοντας κάτι άλλο (παρεμφερών επενδυτικών χαρακτηριστικών), ίσως να σκεφτεί να δώσει μέρος της θέσης του, και σταδιακά να διαχειριστεί την κατάσταση μεγαλώνοντας τη διασπορά του.

Διαγραμματικά, ο ΟΤΕ θα αρχίσει να έχει ενδιαφέρον πάνω από τα 14,30, μιλώντας για μεσοπρόθεσμη στόχευση, με πρώτη στάση στα 15,40. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μια απώλεια των τρις δοκιμασμένων 12,7, καθώς χάσκει απειλητικό το επίπεδο των 11.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο