Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα νέα δεδομένα μετά το ταρακούνημα. Οι τράπεζες στο προσκήνιο

To ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1264 μονάδων του Γενικού Δείκτη έβγαλε σοβαρά αντανακλαστικά. Θα το κρατήσουμε για τη συνέχεια.

Σε κλοιό πωλητών βρέθηκε ξαφνικά η Αθήνα, με τον Δείκτη της να ξεκίνησε πολύ βαριά την «κουτσή» χρηματιστηριακή εβδομάδα, εν όψει επίσημης αργίας της 15ης Αυγούστου.

Και μάλιστα, έρχεται από ένα κακό κλείσιμο Παρασκευής που οδήγησε στην τρίτη συνεχόμενη κόκκινη εβδομάδα.

Εν πρώτοις, το θετικό momentum σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα έχει χαθεί, καθώς οι 1284 μονάδες χάθηκαν άμεσα στην αρχή της συνεδρίασης.

Έτσι, έχουμε νέα δεδομένα, με απαρχή τη ζώνη των 1320-1325, που όσο ο ΓΔ δεν κατοχυρώνει, τόσο οι πιθανότητες ζυγίζουν υπέρ της συνέχισης της πτώσης.

Υπενθυμίζουμε ότι διατρέχουμε μια μεγάλη μεσοπρόθεσμη (α’ ποιότητας) ανοδική κίνηση, που θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από γρήγορες ρευστοποιήσεις για να διαρραγεί.

Και το μεγάλο επίπεδο των 1200 μονάδων στέκει η βασική στήριξη που τη διατρέχει.

Σε κάθε περίπτωση, διακρίνουμε τα δυνατά χαρτιά: ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΕΚ, ΑΡΑΙΓ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, CENER, EEE, ΔΕΗ, ΚΡΙ κ.α.

Αντίστοιχα, αδύναμα χαρτιά είναι τα OTE, TENEΡΓ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΟΕΛ, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΑΠΣ. Ο πρώτος έβγαλε κίνηση από τα 13,50.

Τέλος, σε ουδέτερη φάση βρίσκονται ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΚΟΥΕΣ, ΠΕΡΦ, ΕΛΧΑ.

Ειδική μνεία για τις τράπεζες:

Η ΠΕΙΡ έβγαλε απίστευτες δυνάμεις στο 3,25-3,28. Με αυστηρό στοπ κάτω από εκεί σε ημερήσιο κλείσιμο, οι κινδυνόφιλοι μπορούν να ονειρευτούν επαναφορά στα 3,60 σε πρώτη φάση και προσέγγιση των 3,90. Υπενθυμίζουμε ότι είναι και η πιο επιθετική και ότι μπήκε στις λίστες του MSCI.

Η ΕΤΕ κράτησε τη ζώνη 5,95-6, κάτι που μεταφράζεται θετικά για τη συνέχεια, και μόνο κάτω από 5,90 σε ημερήσιο κλείσιμο μπορεί να πετάξει έξω τους μεσοπρόθεσμους.

Η ΕΥΡΩΒ έχει το 1,50 οχυρό, το οποίο και τίμησε τέταρτη φορά στο τελευταίο διάστημα, ενώ ενδεχόμενη προσπέλαση των 1,58 θα σημάνει νέα προσπάθεια για τα 1,74.

Τέλος η ΑΛΦΑ απεδείχθη η πιο αδύναμη των τεσσάρων, και αρχικά θα χρειαστεί μια βόλτα στα 1,56 για να πείσει ότι μπορεί να συνεχίσει, με το 1,4 να χάσκει επικίνδυνα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο