Χύθηκε αίμα στις παρυφές των 1380

Η αγορά, μετά από συσσώρευση 2 μηνών, δοκιμάζει να διασπάσει πτωτικά εβδομαδιαία επίπεδα στήριξης, με φόβο να συνεχίσει σε βαθύτερη διόρθωση.

Μένει να δούμε αν θα το καταφέρει στο κλείσιμο της Παρασκευής, ή όχι.

Ο τραπεζικός είναι σαφώς και ο πιο πιεσμένος, θυμίζοντας ότι αυτός ελέγχει την αγορά, συγκεντρώνοντας και τον μεγαλύτερο τζίρο.

Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι τίτλοι βρίσκονται σε διαφορετική φάση, κάτι που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον στους επενδυτές.

Ο τζίρος δεν αυξήθηκε τόσο που να δείχνει ότι θα δούμε μία μεγάλη κινητήρια νότια κίνηση, τουλάχιστον στην παρούσα.

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε ειδησεογραφία για να δικαιολογήσουμε την μέχρι τώρα κίνηση, μιας και δεν έχει αλλάξει η μεγάλη εικόνα της αγοράς, ενώ είναι και λογικό να υπάρχουν περίοδοι χωνέματος επιπέδων. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η ευρύτερη περιοχή του 1450 είναι το χαμηλό του 2003, αλλά και του 2008, που η αγορά έχασε το 2010, θυμίζοντας ότι ακολούθησε η κατάρρευση και η μεγάλη ανέχεια μιας ολόκληρης 10ετίας.

Είναι λογικό -μιας και οι τιμές έχουν μνήμη- το επίπεδο αυτό να ταλαιπωρήσει περισσότερο χρονικά πριν ξεκινήσει η επόμενη και μεγαλύτερη κίνηση της αγοράς.

Άλλωστε ερχόμαστε από ένα σημαντικό ράλι τιμών από την ζώνη των 1100 μονάδων τα τέλη του Οκτωβρίου 2023.

Αν δούμε πιο αναλυτικά το ταμπλό, διαφαίνεται ότι ο ΟΤΕ συντηρείται και βοηθάει τον ΓΔ, με πιθανότητες να βοηθήσει ακόμα περισσότερο σε κάποια φάση.

Ο όμιλος της ΓΕΚ αρνείται να διορθώσει όπως η υπόλοιπη αγορά, ενώ ο κλάδος της πληροφορικής στα άκρα του συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον.

Ο όμιλος Βιοχαλκο έχει πιεστεί και πιο πολύ από τους υπόλοιπους, πιθανότατα γιατί προβληματίζεται με τον νέο νόμο και το free float. Φυσικά είναι δύσκολο να μην βρεθεί λύση, με το πιο πιθανό να αναγκαστεί να δώσει πακέτα σε θεσμικούς.

Το σύνολο των ΜΕΖ των τραπεζών έχουν και πάλι ενδιαφέρον στα επίπεδα μετά από τη διόρθωση του τελευταίου διαστήματος, ενώ αρκετοί ακόμα τίτλοι δοκιμάζουν τις εβδομαδιαίες τους στηρίξεις.

Ο Απρίλιος θα δώσει και τις νέες αλλαγές στον ftse25, κάτι που μπορεί να τονώσει το ενδιαφέρον στις υποψήφιες νέες εισόδους.

Ας αφήσουμε την αγορά να μας δείξει τις προθέσεις της με μεγαλύτερη σιγουριά, πριν κάνουμε κινήσεις χωρίς αύριο.

Σίγουρα δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες για trading, παρόλα αυτά θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένους κανόνες με stop και take profit έως ότου πάρουμε ημερήσια αγοραστικά σήματα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο