Δεν πείθει το Χρηματιστήριο Αθηνών, προς το παρόν

Αναγνωριστικού χαρακτήρα ανοδική αντίδραση από τεχνικά επίπεδα. Τίποτα άλλο.

Και προφανώς, κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει ισχυρή άνοδο, σε ένα τόσο θολό τοπίο.

Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στις διπλωματικές εξελίξεις με γνώμονα την αποφυγή (ή όχι) ενός θερμού επεισοδίου στη Μέση Ανατολή.

Η νέα πρόκληση εξεφράσθη από τον Πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, ο οποίος φαίνεται να μην είναι και τόσο ..βέβαιος, πλέον, για τις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024, καθότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ παραμένει υψηλότερος των προβλέψεων και εκτός ανεκτών -τεχνικών- ορίων.

Σε αυτό το μοτίβο, η Αθήνα δύσκολα μπορεί να συμμαζέψει τις αγοραστικές της δυνάμεις. Και με δεδομένο ότι συμπεριφερθήκαμε χειρότερα τόσο σε σχέση με τις ευρωαγορές όσο και με τη Wall Street, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να αναρρώσουμε.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, η ανοδική αντίδραση ήρθε από τη ζώνη των 1360 μονάδων, που αφορούσε ούτως ή άλλως σημείο από όπου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μια τέτοια προσπάθεια. Με αέρα μέχρι τις 1395, σε πρώτη φάση.

Χωρίς φυσικά να μπορούμε να μιλήσουμε για ανοδικότητα, όμως έχουμε δύο συμπεράσματα προς το παρόν.

Το ένα αφορά στην έξοδο, που φαίνεται πλέον ενδεδειγμένη κάτω από τις 1360-1357. Το άλλο σχετίζεται με τη συμπεριφορά κάποιων τίτλων, που έκαναν τη διαφορά και πρέπει να προτιμηθούν λόγω αυτού όταν θα έρθει η ώρα.

Ενδεικτικά, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΤΙΤC, ΠΕΡΦ, ΕΠΣΙΛ και τα σχήματα ΜΕΖΖ (με το ..θρασύτατο ΚΑΙΡΟ να βγάζει μάτι).

Είναι λογικό όταν σε τέτοια δύσκολη συγκυρία, μετοχές σαν τις προαναφερθείσες αμύνονται σθεναρά, να προτιμώνται και για τη συνέχεια, καθώς αποδεικνύουν (για άλλη μια φορά) ότι έχουν ισχυρές βάσεις.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο