Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο σενάριο

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού Χρηματιστηρίου επιβεβαιώνονται ξανά και ξανά.

Ο Γενικός μας Δείκτης έκλεισε την 14η ανοδική του εβδομάδα στις τελευταίες 17.

Ένα στατιστικό που από μόνο του αποδεικνύει το θετικό momentum στο οποίο έχει βρεθεί το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Συνυπολογίζοντας ότι κατέγραψε νέα πολυετή υψηλά και πάνω από όλες τις κορυφές των τελευταίων χρόνων απαξίωσης, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στέκει μάρτυρας των παραπάνω, ενώ παράλληλα έχει θέσει τις βάσεις για ανοδική συνέχιση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι υψηλές θετικές αποδόσεις όλο αυτό το διάστημα έχουν συνοδευτεί από ποιοτικά χαρακτηριστικά μεγάλης αξίας, όπως αυξημένη μέση συναλλακτική δραστηριότητα, πολυφωνία στις τοποθετήσεις, πολύ θετική ειδησεογραφία και επιχειρηματικές ζυμώσεις στο εσωτερικό.

Η ευρύτατη επενδυτική αποδοχή διαφαίνεται σε κάθε ευκαιρία (λ.χ. placement ETE, EΛΠΕ, deal Unicredit-Alpha, υπερκάλυψη κρατικού ομολόγου με τη σφραγίδα της επενδυτικής βαθμίδας, θρίαμβος στη διαδικασία εισαγωγής του ΔΑΑ κ.α.)

Η έως τα μέσα του 2023 προεξόφληση για καλύτερες μέρες έχει πληρώσει με τον καλύτερο τρόπο όποιους «διάβασαν σωστά» τα δεδομένα, ενώ και οι εξελίξεις στη διεθνή σκηνή προσθέτουν με τον καλύτερο τρόπο πόντους στην ψυχολογία.

Διότι όταν η Wall Street βγαίνει αλώβητη από τις πληθωριστικές αναταράξεις καταγράφοντας ιστορικά υψηλά, έχοντας μάλιστα μπροστά της τη μείωση των επιτοκίων της Fed, δεν είναι δύσκολο για κάποιον να αγοράσει, να επαναγοράσει ή ακόμα και να μην πουλάει ό, τι ήδη κατέχει.

Σε ένα τέτοιο επενδυτικό περιβάλλον, απαιτείται διασπορά σε τίτλους ή κατηγορίες, ώστε η αγορά να διοχετεύσει στο χαρτοφυλάκιο τα μέγιστα. Και σε δεύτερο χρόνο, να μπορεί να ανθίσταται καλύτερα σε οποιαδήποτε πτωτική προσπάθεια που μοιραία εμφανίζεται κατά διαστήματα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο