- 30 Ιουλίου, 2024
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Οικονομικός Τύπος
Διαγραμματική εικόνα του Γενικού Δείκτη
Έχουμε μπει σε περίοδο θερινής ραστώνης, όπου παραδοσιακά επιστρατεύονται τόνοι υπομονής.
Τηρουμένων των αναλογιών, η συμπεριφορά του Χρηματιστηρίου είναι άριστη.
Ο Γενικός Δείκτης «έρχεται» με ένα σερί τεσσάρων ανοδικών εβδομάδων, με το σημαντικότερο όλων να είναι η εμφανής ωριμότητα των εμπλεκομένων.
Οι περισσότεροι τίτλοι συντήρησαν τις στηρίξεις τους με άνεση, αποτυπώνοντας την απροθυμία των μετόχων να αποεπενδύσουν.
Όπως φαίνεται, ο Δείκτης κράτησε τη ζώνη των 1400, και μάλιστα με το προαναφερθέν ανοδικό momentum καταφέρνει να προσπελάσει και τις 1455.
Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν δυνάμεις για τα νεότερα υψηλά πέριξ των 1600.
Τα χαρτιά που φαίνεται να έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΠ, TITC, CENER, ΕΥΡΩΒ, ΚΡΙ, ΙΝΤΕΚ κ.α.
Ο ξεχασμένος ΟΤΕ έχει πάρει μπρος, αρχικά κινούμενος πάνω από 14 ευρώ, και τελικά ευρισκόμενος σε θετικό έδαφος μετά από 2 έτη απαξίωσης και πλαγιοκοπήματος.
Τέλος, παρά το ανοικτό «γαλλικό ζήτημα», το spread μας επέστρεψε στη ζώνη των 100 μ.β., που συνιστά και ζώνη υπερπολυετών (προ μνημονίων) χαμηλών, φανερώνοντας ότι δεν υπάρχει πανικός, ενώ και όλες οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων επέστρεψαν σε αποδόσεις προ ευρωεκλογών, απορροφώντας ουσιαστικά τους κινδύνους.
Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Παραμένει ζωντανό το Χρηματιστήριο ΑθηνώνΌταν ο S&P500 κλείνει θετικός τη χρηματιστηριακή εβδομάδα εν μέσω γεωστρατηγικής κρίσης, κάτι δεν διαβάσαμε σωστά στη Λεωφόρο Αθηνών.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 07 Οκτωβρίου 2024Φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη..
- Οι επενδυτές έβγαλαν κίτρινη κάρτα στις αγορές. Απαιτείται προσοχή, προς το παρόν παίζεται ακόμα το θετικό σενάριοΤα χθεσινά ήταν απλά μια απόδειξη της κρισιμότητας μιας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Κι όμως, βγήκαν άμυνες
- Τιτάνας: Επίδειξη δύναμηςΠρώτος σε ετήσια απόδοση, και πολύ μακριά από τη δεύτερη.
- Ωραίο στήσιμο ο 25άρηςΜε κέρδη 2% έκλεισε τον Σεπτέμβριος, χωρίς καν να συμμετέχει ο τραπεζικός δείκτης.