Διαγραμματική εικόνα του ΜΥΤΙΛ. Τί αναμένει η αγορά για τη συνέχεια

Κι ενώ άλλες εισηγμένες το έκαναν σήριαλ, το placement στον Mytilineos ήταν ακαριαίο. Κι οι επενδυτές τρέχουν να αγοράσουν τη μετοχή «φθηνότερα».

Άνευ ετέρου, αποτελεί μια από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές στο ταμπλό.

Αυτό δικαιολογείται κοιτάζοντας αφενός τα -άριστα- χρηματοοικονομικά μεγέθη του Ομίλου, και τη διαχρονική τους εξέλιξη˙

αφετέρου, την πορεία της μετοχής τα τελευταία χρόνια, μόνιμα ανοδική και με σαφέστατα σημάδια ισχυρής μετοχικής βάσης.

Υπάρχει κάτι ακόμα που παρατηρείται, και δεν μπορεί εύκολα να επεξηγηθεί με χρηματοοικονομικούς όρους: η ποιότητα του τιμονιέρη και της ομάδας του.

Όλα τα εύσημα πάνε εκεί, καθώς μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορεί εύκολα κάποιος να πιστέψει ότι γίνονται όλα ..τυχαία.

Εν πάση περιπτώσει, εδώ που βρισκόμαστε, θεωρούμε ότι το εν λόγω placement ήταν ένα «δωράκι» για όσους επενδυτές έψαχναν ένα «καλό» και «φθηνό» χαρτάκι να αγοράσουν.

Το -ίσως- καλύτερο χαρτί στο ταμπλό τους έδωσε μια πολή καλή ευκαιρία, και άσχετα αν η τιμή γράψει ακραία διακύμανση με χαμηλότερη αποτίμηση στις προσεχείς ημέρες, ελέω τιμής συναλλαγής, τα τρέχοντα επίπεδα παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον.

Δεν πρέπει να αμελείται εξάλλου πρώτον το ότι ο Όμιλος φαίνεται να έχει μπροστά του ΠΟΛΥ δρόμο, διαβλέποντας και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, και δεύτερον οι αναλύσεις συγκλίνουν σε τιμές στόχους κατά πολύ υψηλότερες της τρέχουσας, ακόμα και μέχρι τα 46 ευρώ.

Που ακόμα κι εκεί, δεν θα τολμούσε κάποιος να πει τον ΜΥΤΙΛ «ακριβό».

Η βασική στήριξη στην τάση είναι τα 34,80 ευρώ, με τη ζώνη των 36,40 η επιθετική στήριξη. Το 38,10 είναι η πρώτη αντίσταση.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα