ΕΛΠΕ: Σε υψηλά, προ πανδημίας επίπεδα

Με αργόσυρτο βήμα, η μετοχή σκαρφάλωσε και πάλι στη μακροπρόθεσμης σημασίας ζώνη των 8,5-9 ευρώ. Το μοτίβο προμηνύει καλή συνέχεια.

Φαίνεται ότι η αγορά εξέλαβε θετικά το πρόσφατο placement, και με δεδομένο ότι τα ισχυρά χαρτοφυλάκια πάντα αναζητούν τέτοιου είδους «βαριές» επενδύσεις», τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν ανοδικά.

Η μετοχή διανύει τον τρίτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα και κατάφερε να προσπέλάσει το επίπεδο των 8 ευρώ, και μάλιστα να το επιβεβαιώσει στη συνέχεια δίνοντας και αγοραστικό σήμα.

Ο στόχος οριοθετείται πέριξ των 9,40, υπενθυμίζοντας ότι αφενός τα 8,70-8,80 ήταν τα υπερπολυετή υψηλά που δοκίμασε λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας αλλά και πριν 12 μήνες· αφετέρου το πολύφημο placement έχει λάβει χώρα σε «κοντινές» τιμές, ώστε να υπάρχει «αέρας» προς τα πάνω.

Ο χαρακτήρας της μετοχής είναι παραδοσιακά βαρύς, βαρύτερος από το σύνολο της αγοράς, κάτι που μπορεί να μεταφρασθεί ως «βαρετό» για κάποιους, πολύτιμο όμως για κάποιους άλλους.

Τέλος, η μερισματική πολιτική είναι ικανοποιητική. Φέτος πιθανότατα να συνεχιστεί η καλή χρηματοοικονομική εικόνα, κάτι που βοηθά στη γνώμη των θεσμικών για τον τίτλο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο