Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη γερμανική Nucera

Θετικά ξεκίνησε την διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης η Thyssenkrupp Nucera (NCH2), ύστερα από την αρχική δημόσια εγγραφή της.

Παρά το γεγονός πως η τιμή εγγραφής καθορίστηκε στα 20 Ευρώ, προς το χαμηλό δηλαδή του ενδεικτικού εύρους τιμών που είχαν καθορίσει οι ανάδοχοι, οι επενδυτές υποδέχθηκαν με καλές διαθέσεις την μετοχή στην πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής της και πριν λίγο την είχαν ανεβάσει στα 21,50 Ευρώ.

Η Thyssenkrupp Nucera ασχολείται ενεργά με την παραγωγή υδρογόνου, αφού είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο στον τομέα της ηλεκτρόλυσης.

Για όποιον θέλει να τοποθετηθεί επενδυτικά σε αυτόν τον τομέα που θεωρείται πολλά υποσχόμενος, η εταιρεία αποτελεί μία ενδιαφέρουσα επιλογή, καθώς δεν είναι startup, έχει ήδη αξιόλογες δραστηριότητες και έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες και για παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Η γερμανική Thyssen Krupp (TKA XETRA) ελέγχει λίγο πάνω από το 50% και η ιταλική De Nora (DNR MILANO) κοντά στο 25%.

Οι ελεύθερες μετοχές ανέρχονται στο 24%, με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας να έχει αποκτήσει περίπου το 6% κατά την διαδικασία του IPO της εταιρείας.

Όπως πάντα βέβαια, δεν ξεχνάμε πως οι αρχικές δημόσιες εγγραφές απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα