ΕΤΕ: Εθνικάρα από τα παλιά

Με διαφορά η καλύτερη συμπεριφορά, τόσο από τις υπόλοιπες του τραπεζικού κλάδου, όσο και από τις περισσότερες σε μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Μια τέτοια εικόνα ενδέχεται να δικαιολογείται εν μέρει από το επικείμενο placement (ή άλλη λύση) για το υπόλοιπο ποσοστό (18%) που το ΤΧΣ θα διαθέσει, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως.

Αφήνοντας πίσω και συμβολικά μια κακή εποχή για την ίδια τη μετοχή αλλά και για το τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, έχει ήδη προεξοφληθεί εδώ και χρόνια η μεταστροφή. άρα και η ανοδική κίνηση στο ταμπλό.

Υπενθυμίζοντας ότι πριν τρία χρόνια έβλεπε τιμές πέριξ του ενός ευρώ, πλέον λίγο κάτω από τα 8..

Με μια πορεία που θα ζήλευαν αμέτρητες άλλες μετοχές παγκοσμίως, καθώς διόρθωνε το ελάχιστο δυνατό στα πτωτικά σκέλη και συνέχιζε ακάθεκτη το δυνατόν συντομότερο.

Η απαράμιλλη ανθεκτικότητα επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στο πρόσφατο πτωτικό τράβηγμα ελέω ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, όπου κατέγραψε μέγιστο -6% την ίδια ώρα που ενδεικτικά η ΑΛΦΑ είδε -22% και η ΠΕΙΡ -19%.

Συνυπολογίζοντας δε και τον χαρακτήρα της ως προς τη μεταβλητότητα, μόνο εντύπωση μπορεί να προκαλέσει τέτοιο στατιστικό.

Το οποίο κρατάμε γερά ως πληροφορία, όταν έρχεται η ώρα να «επιλέξουμε» να τοποθετηθούμε, με τη θεωρία της προτίμησης των μετοχών που έχουν συμπεριφερθεί βέλτιστα, ή έστω καλύτερα συγκρινόμενες με άλλες παρεμφερών χαρακτηριστικών.

Στο ταμπλό, κορύφωσε στα 7,70 που αποτελούσε και στόχο στον ανοδικό της σχηματισμό, και πάλι, ενώ η αγορά και οι περισσότερες έμπαιναν σε περιπέτειες βραχυπρόθεσμα).

Μια επιστροφή στα 7,30 θα βρει και πάλι αγοραστές, με το στοπ στην κίνηση κάτω από 6,90 σε ημερήσιο κλείσιμο και νέο στόχο τα 8,20.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο