ΕΥΡΩΒ: έχει κι άλλα περιθώρια;

Από τα 0,4€ στα τέλη του 2021, είδε τα 1,80€ με αψεγάδιαστη ανοδική συμπεριφορά.

Αδιαμφισβήτητα, τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής αφορούν σε ζώνη υπεραγοράς πάνω από το άνω όριο μιας επίμονης και πολύμηνης ανοδικής τάσης.

Διαγραμματικά τουλάχιστον, οποιαδήποτε διορθωτική προσπάθεια θα ήταν από φυσιολογική έως και καλοδεχούμενη, ώστε να ..πέσει κι άλλο κάρβουνο για νεότερα υψηλά.

Οι προσδοκίες για το μεσοπρόθεσμο παραμένουν θετικές, με επόμενο στόχο τα 2,1 και επιθετική στήριξη τα 1,83-85.

Στο ταμπλό, εδώ και μήνες η ποιότητα της συναλλακτικής δραστηριότητας είναι αδιαπραγμάτευτη, όντας και η πρώτη που «ιδιωτικοποιήθηκε», χωρίς ποτέ να είχε μεγάλη έκθεση στο ΤΧΣ.

Σοβαρότατο δώρο στους μετόχους της απεδείχθη το ΚΑΙΡΟΜΕΖ, σε ιστορικά υψηλά και με εξωπραγματικές αποδόσεις +120% στον μήνα και +216% στο εξάμηνο. Υπενθυμίζουμε ότι οι μετοχές αυτές εδόθησαν «δωρεάν» τον Σεπτέμβριο του 2020 στους τότε μετόχους της ΕΥΡΩΒ.

Γενικά μιλώντας, τα κεφάλαια που έως τώρα έχουν εισέλθει στο Χρηματιστήριο και με τα οποία οι επενδυτές έχουν τοποθετηθεί είναι ένα μέρος όλων κείνων που τελικά θα εισέλθουν σταδιακά.

Και προφανώς, δεν είναι απαραίτητο να εισέλθουν σε ανώτερες τιμές, όμως σίγουρα η πρότερη συμπεριφορά της εξεταζόμενης μετοχής (όπως και των λοιπών στο ταμπλό) δείχνει ότι θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα.

Σε επίπεδο συναλλακτικής δυναμικής, συγκριτικά, η ΕΥΡΩΒ μοιάζει να ισορροπεί μεταξύ των πιο επιθετικών ΕΤΕ και ΠΕΙΡ και της πλέον αμυντικής ΑΛΦΑ. Σίγουρα θα έχει την ίδια «τύχη» με τις λοιπές τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση, αλλά έχει αναδειχθεί σε αρκετά στιβαρή περίπτωση λόγω μετοχικής βάσης.

Απλά να υπενθυμίσουμε επί του θέματος ότι η καλύτερη επιλογή από τις 4 τραπεζικές μετοχές, αν κάποιος θέλει να τοποθετηθεί στον ούτως ή άλλως επιθετικό τραπεζικό κλάδο είναι …να πάρει και τις 4, κατ’ αναλογία του συνολικού προς επένδυση κεφαλαίου σε αυτόν τον κλάδο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο