Φουρλής: Σιγοκαίει ακόμα η φωτιά του

Στην αφάνεια για αρκετά χρόνια, παραμένει μια επιλογή μέσου κινδύνου με ισορροπημένα χαρακτηριστικά και ράθυμη συμπεριφορά.

Η μετοχή του Φουρλή ήταν από εκείνες τις μετοχές που ταλαιπωρήθηκαν από την πανδημία, με δεδομένη την έκθεσή της στην αρνητική αυτή παρατεταμένη συγκυρία.

Για του λόγου το αληθές, αφενός βυθίστηκε (όπως οι περισσότερες εισηγμένες) εν μέσω έξαρσης, ωστόσο ακόμα και σήμερα δεν έχει καταφέρει να αναρρώσει πλήρως στο ταμπλό, με την τιμή της ακόμα να μην έχει προσπεράσει τα προ πανδημίας υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, μάλστα, που άλλες μετοχές, ακόμα και με παρεμφερή χαρατηριστικά, σημειώνουν ήδη υπεπρολυετή ή/και ιστορικά υψηλά.

Και είναι λογικό, ένα μέρος των μετόχων που αγάπησαν τη μετοχή να έχει απογοητευτεί, αφήνοντας και τις όποιες θετικές προσδοκίες στο ..ντουλάπι, για άλλη εποχή.

Ωστόσο, η μετοχή έχει δείξει το τελευταίο διάστημα ότι έχει ξυπνήσει για τα καλά.

Αρχικά, κατάφερε να διασπάσει ανοδικά (και να επιβεβαιώσει τεχνικά) το επίπεδο 3,90, που οριοθετούσε και την πτωτικότητα που την ταλαιπωρούσε τη διετία που ακολούθησε την εμφάνιση της πανδημίας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συντηρείται μια ισχυρή ανοδική κίνηση, στους ρυθμούς της λοιπής αγοράς, ενώ παράλληλα η ζώνη υποδοχής μοιάζει στα 5,80, με πρώτη στάση τα 5,10.

Επομένως, η απερχόμενη πλέον πτωτικότητα έχει δώσει τη θέση της σε μια υγιή ανοδική τάση, με τη στήριξη στο επίπεδο 3,90-4 ευρώ, και τον ΦΡΛΚ να προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη αναμένονται αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2023. Κι μολονότι δεν φαίνεται να δούμε κάποια έκλπηξη, μολαταύτα ενδέχεται να συνεχιστούν θετικά ή/και αυξανόμενα με καλές πιθανότητες, ώστε να πείσουν το επενδυτικό κοινό ότι η μετοχή αξίζει μια καλή ευκαιρία να επανέλθει στα χαρτοφυλάκια.

Τέλος, η επιλογή δείχνει να έχει μέτριο προς χαμηλό κίνδυνο βάσει της εικόνας της στο ταμπλό, με τη μετοχική βάση να έχει μεν εξασθενήσει, αλλά σε καμία περίπτωση να μην έχει όρεξη να την «παρατήσει».

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο