Γενικός Δείκτης: 1360 εναντίον 1425

21η ανοδική στις τελευταίες 28 εβδομάδες. Και παρά τις αναταράξεις από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η μεσοπρόθεσμη τάση συντηρήθηκε ανοδική.

Κι αν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα της κατάστασης, μπορούμε να πούμε ότι η ανθεκτικότητα που εμφανίστηκε στο ταμπλό ήταν πολύτιμη.

Σε διαγραμματικό επίπεδο, οι 1360 μονάδες (σε εβδ. κλείσιμο) συντηρήθηκαν ανέπαφες, και πλέον είναι το καθαρό στοπ από αγοραστικές θέσεις, εάν και εφόσον τα πράγματα στραβώσουν.

Επομένως, οποιαδήποτε (επανα)τοποθέτηση βάζει τον επενδυτή να μετρά ελάχιστες δυνητικές ζημίες, σε σχέση με το τί πάει να πάρει από το υπόλοιπο της αγοράς.

Ιδανικά, θα θέλαμε να δούμε υπερκέραση των 1425 μονάδων, για να πεισθούμε ότι διαφεύγουμε της περιοχής όπου συνετελέσθη ισχυρό πλαγιοκόπημα.

Κάποιος θα μπορούσε ναπροεξοφλήσει κάτι τέτοιο, έχοντας πλάτη τις προαναφερθείσες 1360, και να μεγιστοποιήσει τα δυνητικά κέρδη με επόμενο επίπεδο τις 1470.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες, καθώς άλλαξε αρκετά ο σχεδιασμός της νομισματικής πολιτικής για το ερχόμενο τρίμηνο.

Κι αυτό διότι οι Αμερικάνοι επιμένουν πληθωριστικά, και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν δίνει έρεισμα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα να παρέμβει υπέρ μείωσης επιτοκίων.

Χαλώντας και το υπόλοιπο κλίμα, καθώς είναι γνωστό ότι κάθετι που χρονίζει στις χρηματαγορές, σαπίζει.

Από την άλλη, σε λίγες εβδομάδες θα δούμε τελικά αν η ΕΚΤ έχει ..τα κότσια να παρέμβει πρώτη, έχοντας παράλληλα και κάθε λόγο να το πράξει. Υπενθυμίζουμε ότι αφενός ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έχει πλέον σταθεροποιηθεί σε ανεκτά όρια, αφετέρου η πλειονότητα των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά έχει ήδη κάνει valuation στο 2,75%-3,25%, ειδικά τα κρατικά υψηλών κατηγοριών.

Σε επίπεδο μετοχών, την καλύτερη συμεπριφορά είχαν πλην άλλων οι ΕΤΕ, TITC, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΜΠΕΛΑ, ΚΡΙ, ΕΠΣΙΛ και τα σχήματα ΜΕΖΖ (με το ΚΑΙΡΟ να υπεραποδίδει έναντι όλων).

Αντίθετα, απογοήτευσαν οι ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, ΑΡΑΙΓ, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΤΚΑ, ΑΒΑΞ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο