Γενικός Δείκτης: Στον δρόμο για τις 1330 μονάδες

Νηνεμία στα εγχώρια, ούριος άνεμος στη Wall Street

Ο S&P500 διανύει την 7η συνεχόμενη ανοδικη εβδομάδα, σε νέα υψηλά 22 μηνών.

Και μιαν ανάσα από την ιστορική κορυφή των 4766 μονάδων πριν 2 έτη, λιγότερο από 3% απόσταση.

Η δυναμική του μεγάλου χρηματιστηριακού δείκτη οφείλεται ξεκάθαρα στην προεξόφληση ότι εν ευθέτω χρόνω η Fed θα εκκινήσει αναθεώρηση επιτοκιακών στόχων, αυτήν τη φορά προς τα κάτω.

Κάτι που δικαιολογείται από τη γενικότερη μακροοικονομική εικόνα των ΗΠΑ, ξεκάθαρα στον δρόμο της νίκης επί του πληθωρισμού και των υφεσιακών φόβων.

Με μια χρονιά εκλογών να ακολουθεί, και τον Trump να αρχίζει και πάλι να φωνάζει.

Εν πάση περιπτώσει, αν οι αγορές φοβόντουσαν ότι τα πράγματα θα εκτραχυνθούν, σίγουρα η Wall Street δεν θα ήταν εδώ που είναι, αλλά τουλάχιστον 15-18% χαμηλότερα.

Και στη χώρα μας, δεν διαφαίνεται κάποιος αρνητικός παράγοντας που θα επιβάρυνε το κλίμα.

Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες ημέρες περνούν εκνευριστικά, χωρίς κατεύθυνση.

Αυτό όμως δεν οδηγεί αυθαίρετα σε συμπέρασμα ότι έχουμε χάσει την ανοδικότητά μας.

Τουναντίον, όσο δεν αλλάζουν τα πράγματα, τόσο μεγαλύτερο βάθος αποκτά το ταμπλό.

Ο πρώτος στόχος σε επίπεδο Γενικού Δείκτη είναι οι 1330, ενώ ήδη άρχισαν αναλύσεις που υπολογίζουν στόχους πέριξ του +30 έως +35%. Το momentum οριοθετείται από τις 1250.

Υπενθυμίζουμε ότι ανακοινώθηκε πληθωρισμός ΗΠΑ ΥοΥ στο 3,1%, ό, τι αναμένετο. Αυτό έχει διπλή μετάφραση, καθώς αφενός είναι και πάλι πολύ κοντά στα όρια που ανέχεται η Fed και σε τεχνικό σκέλος, αφετέρου δίνει αυτοπεποίθηση στην αγορά ότι «διαβάζει» σιγά σιγά τα δεδομένα χωρίς εκπλήξεις.

Επίσης, η υπόλοιπη εβδομάδα είναι «βαριά»: την Τετάρτη βράδυ ανακοινώνεται απόφαση της Fed, σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Το λεκτικό του Powell αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Νωρίτερα (15:30) έχουμε τον PPI MoM. Την Πέμπτη, περιμένουμε από ΕΚΤ και BoE αντίστοιχες αποφάσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο