H ανθεκτικότητα στο ταμπλό δείχνει τον δρόμο για νεότερα υψηλά

Σε νέα πολυετή υψηλά οι βασικοί μας δείκτες και μια ομάδα δυνατών μετοχών. Εν μέσω κλυδωνισμών στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η Fed κράτησε ουδέτερη στάση σχετικά με τον σχεδιασμό της νομισματικής πολιτικής της, αφήνοντας αμετάβλητα τα επιτόκια για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Κάτι που δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς η αγορά ήταν πεπεισμένη από πριν για κάτι τέτοιο.

Ακόμα και το λεκτικό του Powell, ενώ δεν εμπεριείχε κάτι νεότερο, τελικά μετεφράσθη αρνητικά, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Και αυτό διότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας άφησε ανοιχτά (για άλλη μια φορά) όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να δεσμευτεί μόνο για το ότι θα πράξει όταν χρειαστεί, ανάλογα τα δεδομένα.

Η αοριστολογία αυτή δεν επιτρέπει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, εξου και η διστακτικότητα των αγορών.

Δεν πρέπει όμως να αμελείται ότι παρά τη ..διστακτικότητα, οι βασικοί δείκτες των ΗΠΑ είδαν ιστορικά υψηλά, διατηρώντας ένα επιθετικό momentum αρκετών εβδομάδων, προφανώς προεξοφλητικού χαρακτήρα.

Σε αυτό το μοτίβο, η Αθήνα επιδεικνύει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά.

Μέτρια αυτονομημένη, ιδιαίτερα ισχυρό ταμπλό, σοβαρή διάχυση σε πολλούς τίτλους, υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που ευνοούν τις επενδυτικές αποφάσεις υπέρ της συνέχισης της ισχύουσας ανοδικής τάσης.

Ο τραπεζικός δείκτης, μολονότι υπεραποδίδει, μολαταύτα ..απλά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, καθώς έχει γίνει μαγνήτης επενδυτικών κεφαλαίων.

Κάτι που βοηθά και το σύνολο της αγοράς να συνεχίζει δυνατά, με την προσφορά να απορροφάται συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία.

Η τάση είναι τόσο συμπαγής που κανείς δεν μπορεί να μπει εκεί που «ελπίζει», δηλαδή χαμηλότερα, ώστε τελικά να αναγκάζεται ή να μπει υψηλότερα, ή καθόλου.

Κάτι που με τη σειρά του βοηθά στην άνοδο, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές αντιστάσεις από πάνω, εξαιτίας βραχυπρόθεσμων που θα πουλούσαν σε κάθε ευκαιρία.

Έχουμε μπροστά μας τα αποτελέσματα της διαδικασίας εισαγωγής του ΔΑΑ, που θα δώσει επιπλέον ρευστότητα αλλά και θα αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον σοβαρών χαρτοφυλακίων˙ έχουμε την εν καιρώ αποεπένδυση του ΤΧΣ από ΠΕΙΡ (και σε δεύτερο χρόνο από ΕΤΕ), που όπως όλα δείχνουν προεξοφλείται κάτι μαγικό˙ έχουμε τη σταδιακή ανακοίνωση αποτελεσμάτων των εισηγμένων, που θεωρούμε ότι θα μεταφρασθεί σε επιβεβαίωση της ανοδικότητας. Εξάλλου, η κερδοφορία θα φέρει στο τραπέζι τα μερίσματα που αναμένονται υψηλά, άρα και νέους ενδιαφερομένους που θα τα αποζητήσουν.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο