Η αγορά συνεχίζει την πολιορκία του 1500

Δεύτερη συναπτή μέρα ήρεμης διόρθωσης χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις, μιας και σημαντικές διορθώσεις που βγαίνουν από τίτλους που έχουν τρέξει την τελευταία περίοδο αντισταθμίζονται από άλλες μικροκινήσεις άλλων δεικτοβαρών τίτλων.

Η προσφορά βρέθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με τους αγοραστές να την απορροφούν.

Ιδιαίτερη ειδησεογραφία, εκτός από αποτελέσματα, δεν έχουμε με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να περιμένουν να δουν αν βγει κάποια καλύτερη διόρθωση.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε αποτελέσματα με πιθανό μέρισμα της τάξεως των 0,72 σεντς, κάτι που μπορεί να συντηρήσει ανοδικά τον τίτλο αν μη τί άλλο μέχρι την αποκοπή του.

Τεχνικά ,μέχρι στιγμής σταματάει στο 14,50 επίπεδο που κατοχύρωση θα ανοίξει ανοδικά τον δρόμο για 15,20.

Στον τραπεζικό, η ΕΤΕ συνεχίζει απτόητη και χωρίς ουσιαστική διόρθωση με τιμές πάνω από το 8, με την ΑΛΦΑ να συνεχίζει να υπό αποδίδει αισθητά.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος αρκεί να αναφέρουμε ότι για το 2024 η Εθνική με +29% , η ΕΥΡΩΒ με +26%, η ΕΥΡΩΒ με +26% και η ΑΛΦΑ με το πενιχρό +4,50% απόδοση.

Στην πληροφορική, η REALCONS με την PERFORMANCE έχουν κλέψει την παράσταση με 57% και 45% αντίστοιχα κέρδη για το 2024 και την αναμονή εισαγωγής της στην Κύρια Αγορά τουλάχιστον της πρώτης και μάλιστα χωρίς νέα ΑΜΚ. Η ΙΝΤΕΑΛ έχει υπό αποδώσει, με αρκετά χαρτοφυλάκια να μαζεύουν διεξοδικά. Η αγορά περιμένει τις ολοκληρώσεις των δημόσιων προτάσεων σε ENTERSOFT και EPSILON.

Στον φαρμακευτικό κλάδο έχουμε την LAVIPHARM που φαίνεται να έχει κάνει το απόλυτο comeback και όλα δείχνουν ότι η εταιρία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Τεχνικά, μάς έσωσε ένα νέο αγοραστικό σήμα μετά από καιρό με επόμενο στόχο το 1,05 επίπεδο και stop loss σε ημέρα το 0,8390.

Ο ΟΠΑΠ μετά την αποκοπή του μερίσματος έβγαλε σημαντική διόρθωση, με το επίπεδο του 15,30 να έχει σημαντικές στηρίξεις. Άλλωστε μιλάμε για την πιο χρυσοφόρο όρνιθα της Λεωφόρου Αθηνών.

Ο Ελλάκτωρ ανακοίνωσε επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει επενδυτές που κυνηγάνε επιστροφές κεφαλαίου. Από την άλλη ψάχνουμε να δούμε το αύριο της εταιρίας, μιας και έχει πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των assets της. Θυμίζουμε ότι η δημόσια πρόταση έγινε στο 1,70 και τεχνικά έχουμε στόχο στην ζώνη του 3.

Ο όμιλος της ΓΕΚ με την θυγατρική TENEΡΓ πιέζονται σημαντικά, μιας και κάποιος θα κουράστηκε να περιμένει το πολύ φημολογούμενο deal που έχει σπάσει κόκαλα πάνω από 1 ½ χρόνο και οι φήμες να θέλουν ότι θα πάρει ακόμα 3-4 εβδομάδες.

Έν αναμονή της ανακοίνωσης του MSCI, η αγορά περιμένει και αύξηση τζίρου. Μεγάλο και ακατανόητο το discount του συμβολαίου της INTRAKAT, μιας και δεν περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τη λήξη ούτε κάποιο μέρισμα, ούτε τόσο γρήγορη ΑΜΚ μέχρι την λήξη του Ιουνίου. Σίγουρα αν δεν τρέχει κάτι από αυτά, το arbitrage στους κατέχοντες είναι εύκολο.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο