Η γενικότερη εικόνα παραπέμπει σε χλιαρή διόρθωση παρά σε εκτεταμένη ζημία

Αν όλα πάνε καλά, με καλή διασπορά σε τίτλους και σωστό χρονισμό στις τοποθετήσεις, έχουμε καλές πιθανότητες κερδοφορίας

“Με περιπέτειες ξεκινά η χρηματιστηριακή χρονιά, καθώς οι Διεθνείς Αγορές δείχνουν αδύναμες να απορροφήσουν τις ρευστοποιήσεις.

Οι αφορμές ίσως ήταν η υποβάθμιση της Apple από τη Barclays και η φημολογία ότι η Tesla δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους τιθέμενους στόχους παράδοσης οχημάτων για το δ’ τρίμηνο 2023.

Η γενικότερη εικόνα, πάντως, παραπέμπει σε χλιαρή διόρθωση, παρά σε εκτεταμένη ζημία, κάτι που ενδεχομένως θα επηρεάσει και το θετικό momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Προσέτι, τα πρώτα δείγματα ήταν καλά στην Αθήνα, καθώς κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους το ταμπλώ έβγαλε άμυνες, με καλά κέρδη έναντι των πιέσεων σε Ευρωαγορές και Wall Street.

Και ως γνωστόν, η ανθεκτικότητα είναι ευκταία σε ένα τέτοιο αβαθές Χρηματιστήριο, καθώς υποδεικνύει μεσο-μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι προοπτικές για το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι καλές, αναλογιζόμενοι την επικείμενη εισροή των επενδυτικών κεφαλαίων, τόσο από τα Θεσμικά χαρτοφυλάκια που μπορούν πλέον να τοποθετούνται, ελέω επενδυτικής βαθμίδας, όσο και από τις επενδύσεις χάρη στους πόρους του μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Εξάλλου, η ΤτΕ κάνει λόγο για (αναθεωρημένη) πρόβλεψη 2,4% για το απερχόμενο 2023, 2,5% για το 2024 και 2,3% για το 2025, κατά πολύ ανώτεροι ρυθμοί ανάπτυξης σε σύγκριση με την Ευρωζώνη.

Αν όλα πάνε καλά, με καλή διασπορά σε τίτλους και σωστό χρονισμό στις τοποθετήσεις, έχουμε καλές πιθανότητες κερδοφορίας”,

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο