Η μετοχή της Aegean δίνει ευκαιρίες εισόδου

Όσοι την έβλεπαν να τετραπλασιάζει την αξία της όσο απομακρυνόμασταν από την πανδημία, έψαχναν να αγοράσουν κάπου. Αυτό το «κάπου», ήρθε.

Η μετοχή βρέθηκε το καλοκαίρι στο πόντιουμ των αποδόσεων, και μάλιστα με μια εξαιρετική συμπεριφορά.

Το ανοδικό κρεσέντο Σεπ22-Αυγ23 σε όλη την αγορά έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΡΑΙΓ να μεγαλουργήσει, και παρέα με μια μερίδα μετοχών (βλ. ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΙΝΤΕΚ, CENER κ.α.) κατέγραψε με ορμή νέα ιστορικά υψηλά.

Να υπενθυμίσουμε δε ότι η μετοχή έβλεπε τα 8 ευρώ λίγες ημέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η οποία την ταρακούνησε συθέμελα, ενώ το καλοκαίρι είδε πρόσφατα τα 14. Έτσι, επιβεβαίωσε ότι εκτός από την ορμή από την ανάρρωση από την πανδημία, έχει βελτιωθεί σε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι παραμένει στις πρώτες επιλογές θεσμικών και μη, χάρη στο συγκεκριμένο λειτουργικό της αντικείμενο και φυσικά το ειδικό μέγεθος στον κλάδο της.

Θεωρούμε ότι οι προσδοκίες στο μεσοπρόθεσμο παραμένουν ισχυρές, ενώ και τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη δικαιολογούν τον τίτλο μιας από τις πιο ώριμες επενδυτικές επιλογές.

Λειτουργώντας προεξοφλητικά, έχουμε μπροστά μας τις ανακοινώσεις για το γ’ τρίμηνο, στις 14 Νοεμβρίου (μετά το κλείσιμο) και θεωρητικά αναμένουμε νέο ρεκόρ, καθότι και το γ’ τρίμηνο είναι παραδοσιακά το καλύτερο για την εταιρεία.

Τεχνικά, η μετοχή βρίσκεται σε πολύ ενδιαφέρουσες στηρίξεις, εν είδει επιβεβαίωσης στο πολύμηνο overshooting. Ο πρώτος στόχος βρίσκεται στα 12,50, χωρίς να αποκλείονται σε λίγους μήνες να την ξαναδούμε στα ιστορικά της υψηλά.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο