Η μετοχή της Alpha Bank κοιτάει τα 2 ευρώ

Κι όπως όλη η αγορά μας, αναμένει την εξέλιξη στο placement της Pireaus.

Σαφέστατα ανοδική μετοχή με πολύ στιβαρή συμπεριφορά, ενδεικτικό της ποιοτικής μετοχικής βάσης.

Το deal με τη Unicredit με αφορμή την αποεπένδυση του ΤΧΣ έχει δώσει άλλο ένα καλό στοιχείο στη μακροπρόθεσμη εικόνα της.

Συνυπολογίζοντας τα ήδη ανακοινωθέντα αποτελέσματα τριμήνων και εννεαμήνου, θεωρούμε ότι θα παραδώσει εξαιρετικά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα, που σε συνδυασμό με τη μερισματική πολιτική που επίκειται αναθεωρημένη υπέρ των μετόχων, θα μαγνητίσει (κι άλλα) επενδυτικά κεφάλαια.

Εξάλλου, η όλη εικόνα της μετοχής τους τελευταίους πολλούς μήνες υποδεικνύει ότι όσοι τοποθετήθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν, δεν τοποθετήθηκαν για μικρά και γρήγορα κέρδη.

Εξ αφορμής του γενικότερου καλού κλίματος τόσο στον τραπεζικό μας όσο και στο σύνολο της αγοράς, η περιοχή των 2 ευρώ για την ΑΛΦΑ δεν είναι καθόλου δύσκολη υπόθεση, ειδικά δε αν οι όροι του placement στην Piraeus λειτουργήσουν υπέρ της συντήρησης αυτού του κλίματος.

Διαγραμματικά, έχει μείνει για πολλές ημέρες (όπως και οι περισσότερες μετοχές) εντός στενού εύρους, και ενδεχόμενη κατοχύρωση των 1,74 ανοίγει τον δρόμο για το άνω όριο της τάσης, πέριξ των 2 ευρώ.

Προσοχή σε βραχυπρόθεσμο παιχνίδι θέλει το 1,67, καθώς οι επόμενες σημαντικές στηρίξεις φαίνονται περ. 8-12% χαμηλότερα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο