- 21 Ιουνίου, 2023
- Συντάκτης: Ηλίας Ζαχαράκης
- Κατηγορία: Άρθρα Fast Finance

Μια νέα Intracom (Properties) γεννιέται. Δύσκολη αρχή
Τελικά, Λάτση και Κόκαλη δύσκολα εμπιστεύεται το επενδυτικό κοινό.
Στην περίπτωση του ΚΛΜ ή αλλιως της μελλοντικής INTRACOM PROPERTIES, η συνέλευση έγινε σήμερα στην έδρα της INTRACOM στην Παιανία.
Ουσιαστικά, η εταιρία αποφάσισε για πρώτη φορά στην ιστορία της αγοράς να κάνει δημόσια πρόταση και παράλληλα να μην φανεί στο ταμπλο η ζήτηση.
Αντιθέτως, η δημόσια πρόταση θα ισχύει την τελευταία μέρα για οποιον θέλει να πουλήσει, αφαιρώντας και τον φόρο πώλησης.
Έτσι, το ρισκο που αναλαμβάνει η εταιρία είναι ότι θα βρεθεί χωρίς free float, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΕΑΠ, μιας και ο νόμος ειναι ξεκάθαρος: χωρίς free float, η εταιρία δεν μπορεί να συνεχίζει να διαπραγματεύεται και να έχει και τα φορολογικά οφέλη του νόμου.
Απο την άλλη, η λογική λέει ότι το εγχείρημα δεν μπορει να αποτύχε, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα η εταιρία θα πρέπει να ανέβει πάνω απο την τιμή της δημόσιας πρότασης και να προσπαθήσει να κρατήσει μέρος των παλαιών μετόχων ή και να πείσει να επενδύσουν και νέοι.
Εκτός απο τα ακίνητα της ΚΛΜ, η εταιρία θα εισφέρει επιπλέον ακίνητα 63 εκατομμυρίων ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών, ενώ μετά τον μετασχηματισμό θέλει να φτάσει σε επενδύσεις 200εκ.
Σε ερώτηση αν προτίθεται να προχωρήσει σε ΑΜΚ, η απάντηση ήταν αρνητική, με την εταιρία να κάνει λόγο για νέο δανεισμό, μιας και στην παρούσα ο δανεισμός για τα μεγέθη της είναι πολύ μικρός.
Μετά τον μετασχηματισμό και την αξιοποίηση της υπάρχουσας ακίνητης περιουσίας, η ετήσια απόδοση υπολογίζεται να φτάσει στο 8,1%.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- ΔΕΗ: Ανοδική συνέχισηΗ ανοδική τάση των τελευταίων 30 μηνών παραμένει ισχυρή. Ο στόχος του 2025 είναι τα 16,80€.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 07 Ιουλίου 2025Deals, σκάνδαλα και τάση…
- 8ος συνεχόμενος ανοδικός μήνας για το ελληνικό ΧρηματιστήριοΆνευ ετέρου, το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.
- Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-Μ. Σμιλίδου)-03 Ιουλίου 2025Χρηματιστήριο: Στο κατώφλι των 1.900 μονάδων.
- Γενικός Δείκτης: Μιαν ανάσα από τις 2000 μονάδεςΠρώτος σε απόδοση παγκοσμίως σε ένα, ομολογουμένως δύσκολο, έτος. Αυξημένη η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης. Τα επόμενα επίπεδα.