ΟΠΑΠ: Μαγνήτης αγοραστών

Μια εταιρεία που έχει χαρίσει απλόχερα κέρδη στους μετόχους της. Μια μετοχή που έχει επιστρέψει σε υπερπολυετή υψηλά.

Και μάλιστα, οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης είναι μεγάλες. Κι αυτό διότι αφενός χρηματοοικονομικά η εικόνα είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη, αφετέρου η ενδεχόμενη ανάκτηση θα φέρει κεφάλαια, κάποια εκ των οποίων θα αναζητήσουν τις ..μερισματικές αρετές του ΟΠΑΠ.

Στο ταμπλό, παραμένει σε υπεραγορασμένη ζώνη, με επόμενο στόχο τα 17,40 και κοντινή αντίσταση τα 16,20. Το κοντινό στόπ φαίνεται κάτω από 15,10 σε ημερήσιο κλείσιμο, όπου και έδωσε εκ νέου αγοραστικό σήμα όταν και πισωπάτησε, παρέα με τη λοιπή αγορά τις τέσσερις προηγούμενες πτωτικές εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίον «παράγει» χρήματα, αλλά και κυρίως ο τρόπος με τον οποίον η διοίκηση τα διαχειρίζεται και τα επιστρέφει στους μετόχους, δείχνει ότι για αρκετό καιρό ακόμα θα είναι μια από τις αγαπημένες επενδυτικές επιλογές, με μέσο βαθμό κινδύνου.

Κι όπως έχουμε ξαναπεί, είναι από εκείνες τις μετοχές που δεν μπορεί να λείπει από κάποιο σοβαρό χαρτοφυλάκιο με διασπορά, ακόμα κι αν κεφαλαιακά αποδίδει μέτρια, σε σχέση τουλάχιστον με άλλα ..γκανιάν.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο