Παραμένει το ανοδικό momentum – Eυκαιρία τοποθετήσεων

Η αγορά τεχνικά έκλεισε βιαστικά το ανοδικό χάσμα από τις 19 Απριλίου στο 1395, και έδωσε αντίδραση συντηρώντας το επίπεδο του 1400.

Μένει να δούμε αν σε πρώτο χρόνο καταφέρει να κινηθεί προς το κύριο 1460 επίπεδο, ή θα κάνει μία βάση πάνω από το 1400 περιμένοντας και τη λήξη των συμβολαίων της Παρασκευής.

Προς το παρόν, τα roll over προχωράνε με ήρεμους ρυθμούς και τεχνικά περιμένουμε να δούμε αν και ο ταλαντωτής μας τις επόμενες συνεδριάσεις καταφέρει να μας δώσει ανοδικό ημερήσιο έναυσμα.

Η ΤΕΝΕΡΓΑ με την ΓΕΚ επιμένουν να φλερτάρουν με τα υψηλά τους συντηρώντας το επικείμενο deal (μιλάμε για γεφύρι της Άρτας), ενώ ο τραπεζικός κλάδος είναι και ο μόνος που έχει συντηρήσει το Long του σε ημερήσιο γράφημα και συνεχίζει και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος στην αγορά.

Τα μεγάλα μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου όπως ΜΟΗ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ έκαναν τη διαφορά στην αντίδραση, ενώ εξαιρώντας την άψογη ΕΕΕ έχουμε τον ΟΠΑΠ που έχει καταγράψει χαμηλό στο 1450 αισθητά νωρίτερα από την υπόλοιπη αγορά.

Αρκετοί τίτλοι έχουν έρθει αισθητά κοντά σε πολύ σημαντικές μεσοπρόθεσμες στηρίξεις χωρίς ακόμα να μας έχουν δώσε έστω τις καλές πιθανότητες για μία καλή ανοδική κίνηση.

Στα στατιστικά του τραπεζικού που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η ΑΛΦΑ κατάφερε να γυρίσει σε οριακά αρνητικό έδαφος για το 2024, με τις υπόλοιπες να συντηρούν τα κέρδη τους από 18%-41%.

Τις επόμενες μέρες και ειδικά μετά τη λήξη των παραγώγων θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για την κίνηση της αγοράς.

Μεσοπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει η ανοδική εικόνα μας κάτι που σίγουρα κάποιοι που ήταν εκτός αγοράς το θεωρούν ως ευκαιρία τοποθετήσεων.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα