ΠΕΙΡ: Άλογο κούρσας

Η τραπεζική μετοχή με την πιο επιθετική συμπεριφορά, συνεχίζει να χαρίζει συγκινήσεις

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, μόλις 4 μετοχές γράφουν τριψήφιο ποσοστό (θετικής) απόδοσης στις 52 εβδομάδες.

Μια από αυτές είναι και η ΠΕΙΡ, που από πρωταθλήτρια αρνητικής απόδοσης (και ταλαιπωρίας) τα περασμένα έτη, έχει μεταμορφωθεί σε ελκυστικότατο προορισμό.

Στο ταμπλό, διαγράφει πολύμηνη ανοδική κίνηση, και πέραν από τις σοβαρές αποδόσεις διακρίνονται ποιοτικά χαρακτηριστικά που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των αγοραστών.

Με κυριότερο την απροσδόκητη ανθεκτικότητα στα δύσκολα σκέλη, επιβεβαιώνοντας την ισχύ της μετοχικής βάσης.

Το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων (και η προσδοκία παραμονής για λίγο ακόμα σε αυτό) βελτιώνουν τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη, που παράλληλα με τα σχέδια Ηρακλής (βλ. ΜΕΑ) φτιάχνουν μια πολύ καλή εικόνα.

Για όσο κρατήσει..

Η μετοχή έχει πατήσει σωστά στη ζώνη των 3 ευρώ όπου βρήκε υποστηρίξεις, και έχει βάλει πλώρη για το 3,50, με τους αναλυτές να συγκλίνουν σε τιμές πέριξ του 4,20.

Υπενθυμίζουμε ότι αναμένουμε τα καλύτερα από τη διοίκηση όσον αφορά στην επικείμενη αποεπένδυση του ΤΧΣ, με γνώμονα ό, τι προηγήθηκε στις άλλες τρεις.

Το κλίμα παραμένει αισιόδοξο, οι Οίκοι γράφουν διθυραμβικά σχόλια στον ρυθμό της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας και των αποτελεσμάτων stress test, και δεν φαίνεται κάποιο βαρίδι που θα επιβράδυνε (ή και θα αντέστρεφε) την ανοδική κατεύθυνση.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο