Πέταξαν τα χαρτιά από τα παράθυρα

Νέα διάθεση για ρευστοποιήσεις και πίεση στα margin. Δοκιμάζονται τα όρια της αγοράς.

Απογοήτευσης συνέχεια και για τη δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακή εβδομάδας.

Η πίεση στο ταμπλό έχει έρθει κυριολεκτικά από το πουθενά.

Σε σημείο που μπαίνουν αμφιβολίες για το πώς προκύπτει η αδυναμία των τελευταίων ημερών.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε ακόμα και κάτω από το όριο της ανοδικής του κίνησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, κάτι που προβληματίζει τα μάλα, καθώς αφενός χτυπούν στοπ, αφετέρου ..κουδουνίζουν τα margin.

Και το αυτοτροφοδοτούμενο momentum, στα καλύτερά του.

Με τις διεθνείς αγορές να μην έχουν καν αρνητικά πρόσημα.

Αδύναμος κρίκος ήταν ο τραπεζικός δείκτης, καθώς από εκεί προκύπτει και η μεγαλύτερη νευρικότητα. Η ΠΕΙΡ χάνει 24% από τα υψηλά της κίνησης, η ΑΛΦΑ 23%, η ΕΤΕ 19%.

Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης, δεν γλύτωσαν και πολλά χαρτιά. Ακόμα και ο ΜΥΤΙΛ έχασε σημαντικά κέρδη, όπως και η CENER, ΜΠΕΛΑ, ΒΙΟ και ΑΡΑΙΓ. Η τελευταία έχει μπει σε ένα καθοδικό σπιράλ, και απέκτησε επιθετικό χαρακτήρα, που θα χρειαστεί και στην ενδεχόμενη ανάρρωση.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές, καθώς αφενός απαιτείται υπομονή και γερά νεύρα, πάντα στα πλαίσια επενδυτικού σχεδίου. Εφόσον κάποιος ακολουθεί τεχνικά, εδώ χτυπάνε στοπ, με τον Δείκτη να κλείνει με όγκο κάτω από τις 1220, ενώ και ο Τραπεζικός χάνει τις 930 με επόμενη στάση τα 870.

Αφετέρου, επιβάλλεται λήψη αποφάσεων και όχι πείσματα, διότι είναι άσχημο να εγκλωβιστεί κάποιος άδικα σε ένα καθαρό ταμπλό. Η αγορά θα υπάρξει και την επαύριον, δεν υπάρχει λόγος να χάνει κάποιος τον ύπνο του.

Αν πάλι κάποιος θέλει να αγοράσει μετοχές, να δει πρωτίστως το πόσο καλά συμπεριφέρθηκαν οι υποψήφιες στην πτώση. Με άλλα λόγια, να αγοράσει πρώτα αυτές που ΔΕΝ έγραψαν μεγάλη ζημιά το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο