Προβλημάτισε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ. Τα νέα δεδομένα στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Το τράβηξαν «από τα αυτιά», κι έπιασε ενδοσυνεδριακά τις τεχνικές αντιστάσεις. Κι όσο κάτω από εκεί, η βαρύτητα είναι δυνατή.

Μεγάλη προσοχή θέλει η αγορά μας, μετά την αρνητική ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος τόσο σε γενική όσο και σε δομική ανάλυση απογοήτευσε όντας αυξημένος.

Και αυξημένος σχετικά με τις προβλέψεις αλλά και σε σχέση με τον αναμενόμενο.

Εξάλλου, η ακαριαία πτώση των συμβολαίων των βασικών δεικτών στο Σικάγο (ανακοινώθηκε πριν την έναρξη της κανονικής συνεδρίασης) απέδειξαν τις προθέσεις των επενδυτών.

Προφανώς επηρεάστηκαν αντίστοιχα και τα λοιπά Χρηματιστήρια στην Ευρώπη, και φυσικά το δικό μας.

Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι επήλθε ξεπούλημα, τουλάχιστον στο μέτρο του πανικού.

Ωστόσο, κρατάμε το τεχνικής αξίας σημείο από όπου αναχαιτίστηκε το ανοδικό momentum, που χρονικά ταίριαξε με την ανακοίνωση των Αμερικανών.

Το 1425 είναι κρίσιμη αντίσταση, λοιπόν, ισχύοντας ότι όσο ο Δείκτης συντηρείται κάτω από αυτήν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε νεότερα χαμηλά.

Εξάλλου, και ένα μεγάλο μέρος εισηγμένων σταμάτησε σε αντίστοιχα νούμερα (βλ. ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ κ.α.), ώστε να απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Από την άλλη, έχουμε πολύ καθαρό σημείο «ασφαλούς» εισόδου, καθώς αν καταφέρουμε σε πρώτη φάση να κατοχυρώσουμε πειστικά αυτό το οχυρό, έχουμε μπροστά μας νέο κύκλο ανόδου.

Δεν χρειάζονται «μαγκιές» και μαντεψιές. Ειδικά το trade σε καθημερινή βάση με τέτοια νευρικότητα, σπάνια οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, είναι προτιμότερο να μπούμε υψηλότερα (ή πολύ χαμηλότερα) έχοντας πιο δομημένο σχέδιο, κι ας περιμένουμε λιγάκι. Δεν χάλασε ο κόσμος.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο