Σε στηρίξεις η ΠΕΙΡ, μετά από τις έντονες πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων

Πρωταθλήτρια στην άνοδο, τριταθλήτρια στην πτώση. Σίγουρα η μετοχή δεν αφήνει ασυγκίνητους τους παίκτες

Η μετοχή καταγράφει +155% στο έτος, έχοντας και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία απόδοση στον 25άρη (κοντά της η CENER με +144%).

Στο πτωτικό σκέλος της αγοράς, χάνει 21% από τα υψηλά της κίνησης, ερχόμενη από τα 3,5-3,6, όπου και παρατηρείτο συσσώρευση (ή διανομή) για περίπου 20 συνεδριάσεις. Και μόνο ΤΕΝΕΡΓ (-25%) και ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-22%) χάνουν περισσότερα.

Και βέβαια, μια τέτοια συμπεριφορά είναι απολύτως λογική, καθώς η μετοχή θεωρείται εξαιρετικά επιθετική, ειδικά για τέτοια εμπορευσιμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι σχεδόν καθημερινά απορροφά 10-15% του συνολικού τζίρου από το ταμπλό.

Και μετά από τέτοια πτώση, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τις πρώτες σοβαρές στηρίξεις, στη ζώνη των 2,8 ευρώ.

Η επόμενη στάση στην πτώση είναι στα 2,4, όπου οριοθετείται η μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα, ενώ η πρώτη αντίσταση φαίνεται λίγο πάνω από τα 3 ευρώ.

Τα ευρήματα αποκτούν μεγαλύτερη αξία συγκρίνοντας και την εικόνα του Γενικού Δείκτη, ο οποίος αντίστοιχα προσέγγισε το δικό του επίπεδο στήριξης στις 1220 μονάδες

Τα επίπεδα είναι κρίσιμα, καθώς αν διαρραγούν θα επιφέρουν νευρικότητα στους μεσοπρόθεσμους και θα απαιτήσουν αυξημένα αντανακλαστικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο