Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στην Alphabet (GOOG)

Η ανακοίνωση των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου επιβεβαίωσε την επικυριαρχία της GOOG.

Και οι επενδυτές έσπευσαν να (επανα)τοποθετηθούν, αφού η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης είναι μεγάλη.

Έτσι, η μετοχή προσπέρασε με χάσμα διαφυγής τα 126 δολάρια, που αφορούσαν στην αντίσταση ενός βραχυπρόθεσμου σχηματισμού συσσώρευσης.

Εξάλλου, η GOOG έχει ήδη δώσει σήμα αγοράς σε μεσοπρόόθεσμο, όταν και επιβεβαίωνε την είσοδό της στην υπεραγορασμένη ζώνη, στα 116 δολάρια.

Το στοίχημα παραμένει η προσέγγιση των ιστορικών της υψηλών στη ζώνη των 150, υπενθυμίζοντας ότι η πλειονότητα των μεγάλης κεφ/σης μετοχών πληροφορικής/τεχνολογίας/τηλεπικοινωνιών έχουν δει τα αντίστοιχα δικά τους. Μα και τα 190-192 δεν φαίνονται και τόσο ..μακρινά.

Πάντα έχουμε στο μυαλό μας και το νέο κύμα που ακούει στο όνομα τεχνητή νοημοσύνη. Η Google θεωρούμε ότι θα παίξει τον ρόλο της και εκεί, αν και όχι με απευθείας έκθεση, εξού και η χαμηλότερη (θετική) απόδοση της μετοχής στο πρόσφατο ράλι. Σε κάθε περίπτωση, το κύμα ωθεί στην άνοδο, περισσότερο, σε μια συγκυρία που οι υφεσιακοί φόβοι εξαιτίας καθεστώτος υψηλών επιτοκίων αμβλύνονται.

Η πρώτη στήριξη για τη μετοχή είναι τα 124, με το κοντινό στοπ κάτω από 114 σε κλείσιμο συνεδρίασης.

Ως προς τα χρηματοοικονομικά, η εταιρεία παρέδωσε αυξημένο κύκλο εργασιών +7% ΥοΥ, στα 74,6 δισεκατ. δολάρια.

Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε κατά 12% στα 21,8 δισεκατ. δολάρια, με το περιθώριο στο 29% έναντι 28% στο β’ τρίμηνο 2022.

Κι έτσι, προέκυψε το αξιοθαύμαστο +19% στα κέρδη ανά μετοχή, ήτοι 1,44 δολάρια, με συνολικά καθαρά κέρδη στα 18,4 δισεκατ. δολάρια.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα